Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Telegraph: Ο Τσίπρας απειλεί να πυροδοτήσει πανευρωπαϊκή κρίση αντί να υποκύψει στους δανειστές


Telegraph: Ο Τσίπρας απειλεί να πυροδοτήσει πανευρωπαϊκή κρίση αντί να υποκύψει στους δανειστές

Το κείμενο στη Le Monde «είναι μια μεταφιεσμένη απειλή ότι η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει να χρεοκοπήσει και να αποχωρήσει από το ευρώ παρά να παραβιάσει τις δικές του κόκκινες γραμμές» γράφει η βρετανική εφημερίδα

Ως προειδοποίηση πυροδότησης πανευρωπαϊκής κρίσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αν πιεστεί περισσότερο «μεταφράζει» η βρετανική εφημερίδα Telegraph το άρθρο του Αλέξη Τσίπρα στη γαλλική εφημερίδα Le Monde.

«Γράφοντας στη Le Monde με έναν τόνο άγριας ανυπακοής αφού οι τελευταίες διαπραγματεύσεις κατέληξαν σε αδιέξοδο ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι οι κυρίαρχοι παίχτες της Ευρωζώνης προχωρούν "στην απόλυτη κατάργηση της δημοκρατίας στην Ευρώπη"» γράφει η βρετανική εφημερίδα.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποίησε σε αυστηρό ύφος ότι ότι η χώρα του δεν θα υποκύψει σε αυτά τα αιτήματα και αντίθετα θα αναλάβει δράση για «να μεταβάλει πλήρως τις οικονομικές και πολιτικές ισορροπίες σε ολόκληρη τη Δύση».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο το κείμενο του Αλέξη Τσίπρα είναι μια μεταφιεσμένη απειλή ότι η Ελλάδα μπορεί να επιλέξει να χρεοκοπήσει και να αποχωρήσει από το ευρώ παρά να παραβιάσει τις δικές του κόκκινες γραμμές.

«Η επιλογή των λέξεων από τον Αλέξη Τσίπρα υπονοούν ότι η Ελλάδα μπορεί να στρέψει την πλάτη στο δυτικό σύστημα ασφαλείας επιλέγοντας να μπει στη σφαίρα επιρροής της Ρωσίας και της Κίνας» γράφει η βρετανική εφημερίδα επισημαίνοντας ότι το άρθρο στη Le Monde δημοσιεύθηκε την ώρα που ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μόλις είχε επιστρέψει από τη Μόσχα όπου είχε επαφές για τον Turkish Stream.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου