Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

Γρηγόρης Βαλτινός: «Ο Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που έχω γνωρίσει»



Έδειξε να τον εμπιστεύτηκε, αλλά τελικά απογοητεύτηκε από τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό υποστήριξε στην πιο πρόσφατη συνέντευξή του σε εβδομαδιαίο περιοδικό ο Γρηγόρης Βαλτινός. Ο αγαπημένος ηθοποιός δε δίστασε να μιλήσει… πολιτικά, λέγοντας ότι όσα συμβαίνουν στην πολιτική σκηνή της χώρας είναι «τα λάθη, το ψέμα, η Αριστερά», ενώ παραδέχεται ότι και εκείνος πίστεψε ότι υπήρχε ελπίδα: «Ένας από αυτούς ήμουν κι εγώ. Πίστευα διαχρονικά σε αυτή την ελπίδα. Πίστευα ότι μια προοδευτική κυβέρνηση θα είναι πιο δίκαιη με τους ανθρώπους, πιο έντιμη.
Ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ψεύτης που έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου. Κι όλα αυτά για να πάρει την εξουσία. Για να κάνει τι; Αυτό που έκανε είναι χειρότερο κι από αυτό που υπήρχε…». Όσο για το αν βλέπει φως στον ορίζοντα και τι πιστεύει ότι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα; Ο ηθοποιός δήλωσε στο περιοδικό YOU: «Σίγουρα όχι αυτό που γίνεται. Από εδώ και πέρα έχουν στραβώσει τόσο τα πράγματα που όποιος κι αν αναλάβει δεν ξέρω αν μπορεί να τα ισιώσει. Το σίγουρο είναι ότι όλο αυτό πρέπει να μας βοηθήσει να αλλάξουμε νοοτροπία. Λυπάμαι πάρα πολύ που υπήρξε τέτοια κοροϊδία. Οι καλλιτέχνες πάντα ήταν προοδευτικοί, ήταν με το μέρος των αριστερών πολιτικών και τώρα φτάσαμε σε μια αισθητική σιχαμάρας.
Περνώντας και σε πιο… δικά του ύδατα, ο Γρηγόρης Βαλτινός αναφέρθηκε και στην Αλίκη Βουγιουκλάκη. «Ήταν ο πιο γλυκός άνθρωπος στον κόσμο. Ήθελε να έχει φίλους και αγαπούσε τη φιλία. Όταν έβλεπε το ταλέντο να λάμπει το βοηθούσε. Εγώ έχω τις καλύτερες αναμνήσεις. Έβλεπες από κοντά τι σημαίνει σταρ. Η Αλίκη ήταν προϊόν της εποχής που έζησε, που γεννήθηκε. Ήταν μεταπολεμική σταρ, αυτό που είχε ανάγκη ο κόσμος: Το όνειρο, την ομορφιά, την γλύκα, την αισιοδοξία, την τσαχπινιά, το λαμπερό μάτι. Για να πάρει καύσιμο και ελπίδα…».
Δε συμμερίζεται, μάλιστα, την άποψη που ήθελα την ξανθιά σταρ να μην ήταν άρτια θεατρικά: «Ήταν πολύ καλή ηθοποιός, αλλά πολλές φορές επέλεγε να εξυπηρετήσει την εικόνα που η ίδια κατασκεύασε. Ακόμα και στη συνέντευξή της έπρεπε να υπηρετήσει την εικόνα της, να παίξει… αυτό που έγινε!», ενώ δήλωσε γοητευμένος από «την ομορφιά της ψυχής της, από την γλύκα της, από την αλήθεια της. Όσο κι αν φαίνεται περίεργο αυτό το πράγμα που ήταν η Αλίκη, που όλοι το θεωρούν κατασκεύασμα, είχε πολύ αληθινές στιγμές που σε άφηναν άφωνο και καταλάβαινες πόσο καλή ηθοποιός ήταν όταν ξέχναγε αυτό που κατασκεύασε».

  • ΠΗΓΗ: http://www.thousandnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου