Δευτέρα, 16 Μαΐου 2016

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΠΟΝΔΥΛΟΣ!!!!


Όντως είναι ασπόνδυλος... Κι αυτό εύκολα εξηγείται. Τεκμαίρεται από τους εκάστοτε συμβιβασμούς του. Βεβαίως η πολιτική δραστηριότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά συμβιβασμοί σε όλα τα επίπεδα: συμβιβασμοί ιδεών, προγραμμάτων, κοινωνικών θεωριών κι ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί.
Κι εκείνο που παρατηρούμε είναι ότι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του θεωρούν πως δεν μπορούν να ελέγχονται ούτε να υπόκεινται σε λαϊκή κύρωση. Την λαϊκή κύρωση την θέλουν μονάχα για τα ψέματά τους. Αλλά αυτά συμβαίνουν μονάχα σε δικτατορίες και ανελεύθερα καθεστώτα, όπου η πολιτική ηθική είναι ασυδότως ανήθικη, αφού μετέρχεται μέσα που εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Εντάξει, δεν μ' ενδιαφέρει η πολιτική ηθική του οποιουδήποτε ανελεύθερου καθεστώτος, διότι εκεί δεν υπάρχει πολιτική. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η πολιτική ως πράξη στην περιοχή της ελευθερίας.


Η γενική πολιτική του κ. Τσίπρα έχει καταντήσει έννοια ρευστή και κυμαινόμενη και ο χαρακτηρισμός της διέπεται από τα εκάστοτε κομματικά συμφέροντα.  Για τον κ. Τσίπρα προέχει η κυβερνητική εξουσία να είναι στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και η πρωθυπουργική καρέκλα στα δικά του χέρια!!! Δεν είναι δυνατό να μην βλέπουν όλοι τη νόθευση του θεσμού της δημοκρατικής πλειοψηφίας εξαιτίας της νοσηρότητας της πολιτικής του κ. Τσίπρα.

Δυστυχώς η «παρέα» του Μαξίμου ζει αλλού κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο που αντιμετωπίζει τα παντοειδή σκάνδαλα που αποκαλύπτονται και δια της σιωπής προσπαθεί να τα κουκουλώσει. Αυτή τη φορά όμως η επιχείρηση συγκάλυψης σεξουαλικού σκανδάλου με τον άλλοτε πρεσβευτή της Βενεζουέλας στην Αθήνα, δεν απέφερε καρπούς, αφού πήρε διαστάσεις στα μέσα ενημέρωσης.  

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού επιτελείου ότι «πρόκειται για αναμάσημα μιας γνωστής ιστορίας του 2013, δηλαδή επί κυβερνήσεως ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, για την οποία ήταν ενήμερη η τότε ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών [σσ: μήπως φταίει ο τότε υπουργός;;;] Αυτό που προσπαθούν να εμφανίσουν ως ‘συγκλονιστική αποκάλυψη’ είναι μια επιστολή με την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ζητούσε από τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας την αντικατάσταση του πρεσβευτή της χώρας στην Ελλάδα».

Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά όσο θέλουν να τα εμφανίζουν. Ξέχασαν ότι το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς» δεν έχει χρονολογικά όρια. Τι θα πει «αναμάσημα»; Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα που έκανε τη σχετική έρευνα πήγε και στη Βενεζουέλα και παρουσίασε και την επιστολή του κ. Τσίπρα, ο οποίος για χάρη της πολυπόθητης εξουσίας ζητούσε επιμόνως από τον Μαδούρο να σκεπάσει το σκάνδαλο μη τυχόν κι ακουστεί παραπέρα και πληγεί το γόητρο της αριστεράς!!!

Απλώς πρέπει να το χωνέψει ο κ.  Τσίπρας ότι είναι τελειωμένος και ηθικά εκτεθειμένος. Δεν μπορεί πλέον να στηρίζεται στην τακτική του κουκουλώματος που επιχειρεί μονίμως το επιτελείο του και ο ίδιος να σιωπά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου