Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Το τέρας του εξτρεμισμού κι ο ΣΥΡΙΖΑ

  • ΝΟΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • ΤΟ ΒΗΜΑ. 09/04/2015
«Οι συνθήκες που προσέφερε η πολιτεία στον Σάββα Ξηρό τον τύφλωσαν», δήλωσε χτες στη Βουλή  ο υπουργός Δικαιοσύνης, επιχειρηματολογώντας  υπέρ της ρύθμισης του νέου νομοσχεδίου της κυβέρνησης  με την οποία, ακόμη κι ένας πολυισοβίτης  εφόσον έχει αναπηρία πάνω από 80 % και έχει μείνει στη φυλακή 10 έτη θα μπορεί να  εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του σε κατ’ οίκον περιορισμό.
              
Ουσιαστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης  με τις δηλώσεις του επέρριψε στην πολιτεία την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του τρομοκράτη της 17Ν ο οποίος, όμως,  ως γνωστόν τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στα μάτια πριν 13 χρόνια από δική του υπαιτιότητα όταν ο πυροκροτητής της βόμβας που ήθελε να τοποθετήσει στο λιμάνι του Πειραιά έσκασε στα χέρια του.
               
Με την ρύθμιση η οποία αποτελεί κύριο αίτημα   του αντιεξουσιαστικού χώρου έχουν αντιδράσει έντονα εδώ και μέρες -εκτός από τα κόμματα- και τους συγγενείς των θυμάτων της 17Ν και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζοντας  ότι «ο υπερπληθυσμός των φυλακών δεν μπορεί να επιλύεται με την αυθαίρετη νομοθετική μείωση του χρόνου της πραγματικής έκτισης της ποινής και την απελευθέρωση καταδικασθέντων για εγκλήματα κάθε βαθμίδας και βαρύτητας».
              
Όπως ,πολύ σωστά, αντέτειναν χτες στον υπουργό Δικαιοσύνης, οι Κ. Μητσοτάκης και Γ. Μομφεράτος που έχουν θρηνήσει νεκρούς στις οικογένειές τους από την δολοφονική δράση του  Ξηρού, η Πολιτεία θα έπρεπε αντί να μειώνει τις ποινές των τρομοκρατών, να φροντίσει για την αναβάθμιση του νοσοκομείου των φυλακών στο οποίο κρατούνται για να τους προσφέρονται οι υγειονομικές υπηρεσίες που χρειάζονται. Η ρύθμιση πρέπει να αποσυρθεί διότι "εκτρέφει το τέρας του εξτρεμισμού" ανέφεραν χαρακτηριστικά
               
Αυτό που δεν φαίνεται να καταλαβαίνει η κυβέρνηση με την επιμονή της να ψηφισθεί η ρύθμιση είναι ότι μία αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού πρώτον, θα ενίσχυε τους πυρήνες της τρομοκρατίας γύρω του (είναι γνωστό ότι  ο υπαρχηγός της 17Ν αποτελεί ίνδαλμα για τον αντιεξουσιαστικό χώρο) και αφετέρου θα δημιουργούσε σοβαρές τριβές με την αμερικανική πλευρά η οποία δεν έχει φιλελεύθερες αντιλήψεις για τρομοκράτες που δολοφόνησαν αμερικανούς πολίτες.
               
Το ενδεχόμενο να αποφυλακισθεί ένας τρομοκράτης για λόγους υγείας από τις ελληνικές φυλακές για να καταλήξει -μετά από μια επιχείρηση αστραπή σε ελληνικό έδαφος- σε αμερικανικές φυλακές θα δημιουργούσε τεράστιες πολιτικές παρενέργειες στην κυβέρνηση που είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν έχουν σταθμισθεί από το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου