Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Βέβηλος: Κύριε Θεοδωράκη, εάν «το Ποτάμι έχει λόγο ύπαρξης», τότε γιατί συμμετέχεις στο Κίνημα Αλλαγής!

Βέβηλος: Κύριε Θεοδωράκη, εάν «το Ποτάμι έχει λόγο ύπαρξης», τότε γιατί συμμετέχεις στο Κίνημα Αλλαγής!

Η φωτογραφία που τραβήχτηκε τις μέρες του ιδρυτικού συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής είναι αψευδής μάρτυς της πορείας που είχε επιλέξει ο Σταύρος Θεοδωράκης και το Ποτάμι του. Καμιά διάθεση ενσωμάτωσης στον νέο φορέα, αλλά συγχρόνως «δήλωση» ότι το Ποτάμι θα συνεχίσει ακάθεκτο τον δικό του δρόμο.
  • ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΒΕΒΗΛΟΥ
Η κατάσταση στο Κίνημα Αλλαγής δεν θα εξομαλυνθεί αν δεν υπάρξει διαχωρισμός στην κορυφή. Οι εκλογές ανέδειξαν πρόεδρο και επικεφαλής του νέου φορέα την Φώφη Γεννηματά. Τι είδαμε στην πορεία; Τον Σταύρο Θεοδωράκη να… συμπροεδρεύει και να συμπεριφέρεται γενικώς σαν να ετοιμάζεται να εκπαραθυρώσει την Φώφη. Έγραψε ένα πραγματικά ευαίσθητο μήνυμα η Φώφη για τη Γιορτή της Μητέρας κι αργότερα βγαίνει και ο Σταύρος και γράφει για τη δική του μάνα!!! Έλεος ρε Σταύρο. Όλοι έχουμε μανάδες, αλλά κάπου πρέπει να γίνει κατανοητό ότι υπάρχουν όρια και τα επικοινωνιακά παιχνίδια αυτού του είδους δεν ταιριάζουν στο Κίνημα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σταύρος Θεοδωράκης
  • Σταύρο, «αλαζονεία εμπόδιον σοφίας»
Μια αποστροφή του Μητσοτάκη σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ότι «αν το Ποτάμι είχε λόγο ύπαρξης όταν ιδρύθηκε, αυτός δεν υπάρχει πια», προκάλεσε μια μακροσκελή απάντηση του Θεοδωράκη, που την ανάρτησε στο προσωπικό του ιστολόγιο και αποτελεί μνημείο αλαζονείας ενός καυχησιάρη πολιτικού, που εάν είχε κλασική παιδεία θα ήταν πιο προσεκτικός στα λόγια του. Μεταφέρω εδώ μερικές φράσεις του: «Ο ευρωπαϊκός εκσυγχρονισμός της χώρας δεν έχει πολλούς να τον υπερασπιστούν αταλάντευτα χωρίς εκπτώσεις, ιδιοτέλειες και αναβολές [σσ. όπως το Ποτάμι].  Αν το Ποτάμι εκλείψει ποιος θα τολμήσει να πει την αλήθεια για το Μακεδονικό και το Κυπριακό; Ποιος θα υπερασπιστεί την αποκέντρωση της εξουσίας και τον περιορισμό του κράτους των Αθηνών; Την ενίσχυση της διαφάνειας – από τα οικονομικά των κομμάτων μέχρι τις αποφάσεις των υπουργών; Ποιος θα παλεύει για Πανεπιστήμια χωρίς φοιτητοπατέρες και συνδικάτα χωρίς συνδικαλιστικοπατέρες; Ποιος θα αγωνίζεται για την μη ανάμειξη της εκκλησίας στα σχολικά βιβλία; Ποιος θα επιμείνει για Δικαιοσύνη που δεν θα διορίζουν οι υπουργοί; Ποιος (από τα νέα και τα παλιά κυβερνητικά κόμματα) θα αντισταθεί στο πελατειακό κράτος, το κράτος των κολλητών – από τις προσλήψεις μέχρι τα δημόσια έργα και τις προμήθειες;».  Φτάνει  Σταύρο, μας έπεισες. Είσαι αυτός που θα σώσει την Ελλάδα. Τότε γιατί μπήκες στο Κίνημα Αλλαγής;;;  Αν ψάξεις λίγο στο διαδίκτυο κι εφόσον έχεις χρόνο, θα δεις ότι πολλοί σπουδαίοι άνδρες έχουν στιγματίσει την αλαζονεία. O Βίας ο Πριηνεύς ήταν ένας από τους επτά σοφούς της αρχαίας Ελλάδας και μεταξύ άλλων του αποδίδεται κι αυτό: «Αλαζονεία εμπόδιον σοφίας».
Αποτέλεσμα εικόνας για Φώφη - Σταύρος
  • Φώφη, μέχρι πότε θ ανέχεσαι τα παιχνίδια του Σταύρου;
Μη με ρωτήσετε γιατί «καίγομαι» τόσο πολύ για το Κίνημα Αλλαγής. Δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος. Μονάχα που βλέπω τα παιχνίδια του Σταύρου μου ανακατώνεται το στομάχι. Κι όσο η Φώφη δεν παίρνει δραστικές αποφάσεις, κρούω τον κώδωνα για τον φορέα του οποίου είναι πρόεδρος. Όσο συνεχίζεται αυτή η αρρωστημένη κατάσταση θα δηλητηριάζει το χώρο της δημοκρατικής παράταξης, θα φυτεύει τον σπόρο της αμφιβολίας για τις ικανότητες της Γεννηματά να διοικεί το ΚΙΝ.ΑΛΛ., η πολιτική παραφιλολογία θα γιγαντώνεται και οι εχθροί θα επιχαίρουν. Οι πραγματικοί ηγέτες δεν διστάζουν να πάρουν γενναίες αποφάσεις. Τώρα, όσο είναι νωρίς. Γιατί αν σέρνεται η τακτική του Θεοδωράκη που μοιάζεται για το Ποτάμι μέχρι τις εκλογές, πάει, πέταξε το πουλάκι.
  • Προσήλωση στο ΚΙΝ.ΑΛΛ.
Πώς μπορεί να είναι ήσυχη η πρόεδρος Φώφη όταν κάθε τόσο βγαίνει κάποιος και δηλώνει ό,τι του κατεβάσει η κούτρα του; Είναι γνωστοί ποιοι αλληθωρίζουν συνεχώς προς τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως επίσης και ποιοι από το Ποτάμιέχουν δηλώσει ότι δεν τους ενδιαφέρει το ΚΙΝ.ΑΛΛ. Πρέπει όλα τα στελέχη με την καθημερινή πρακτική τους να εκφράζουν την προσήλωσή τους στην στρατηγική της αυτόνομης πορείας και του αυτοδύναμου πρωταγωνιστικού ρόλου του Κινήματος Αλλαγής.
makris--4
Σκίτσο του Ηλία Μακρή (Η Καθημερινή, 13.05.18)
  • Τελειωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ
Είναι φανερό ότι πολλοί από εκείνους που λοξοκοιτάζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καταλάβει ότι αυτό το συνονθύλευμα που κέρδισε τι εκλογές και κυβερνάει με το ψέμα, τη συκοφαντία, τη διαβολή και γενικώς με σταλινικές συμπεριφορές, δεν έχει μέλλον. Όλη αυτή η φιλολογία που εκφράστηκε με τον καθηγητή Μαραντζίδη, περί σοσιαλδημοκρατικοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μια ανόητη φάρσα. Καμιά σχέση με δημοκρατία και δημοκρατικές διαδικασίες, με αξίες και σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους. Είμαι λίγο σκληρός αλλά θα έλεγα ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα έπρεπε να συναινούν σε κανένα νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Έχετε ακούσει ποτέ τον πρωθυπουργό Τσίπρα στις ομιλίες του στη Βουλή να είναι συναινετικός, ενωτικός, και να δείχνει ότι σέβεται τους αντιπάλους του; Ποτέ! Δεν συμπεριφέρεται ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, αλλά υπερασπίζεται τις επιταγές μιας ομάδας «αριστερών» που περίμεναν πότε θα πάρουν την εξουσία για να εκδικηθούν όλους τους άλλους!!!
Ο Βέβηλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου