Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΑΠΑΤΗ ΚΑΙ ΕΥΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΤΙΚΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ!!!!




Είναι παράλογα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Εάν κάνεις σχόλια με ονοματεπώνυμο, γίνεσαι [το λιγότερο] κουτσομπόλης ή εμπαθής. Αλλά πρέπει να κωδικοποιήσουμε τα προβλήματα που καθημερινά μας ταλαιπωρούν και που έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στη ζωή μας αλλά και στην πορεία της χώρας. Όλοι διαπιστώνουμε τη δημαγωγία των [Συριζαίων] πολιτικών, την απάτη, την υποκρισία, και για να συντομεύω, την ευτέλεια! Μια μικρή παρατήρηση: η απάτη και η ευτέλεια είναι στενά συνδεδεμένες και τούτο μπορεί να γίνει κατανοητό αν λάβει κανείς υπόψη του ότι η απάτη είναι η συμπεριφορά που επινοείται από την ευτέλεια για να αποκτήσει αποτελεσματικότητα το καθεστώς της. Και η ευτέλεια μηχανεύεται αενάως τρόπους, συμπεριφορά, γλώσσα, εμφάνιση για να πορευτεί.

Από τον υποδυόμενο τον πρωθυπουργό μέχρι τους υπουργούς και τα κομματικά στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, ακούμε μεγάλα λόγια, ενθουσιαστικές επαγγελίες, προγράμματα, ταξίματα, κάτι για ‘αξίες’… Κι όλα αυτά άκοπα και ανέξοδα. 

Φανταστείτε ότι πήγαν έντεκα [11] υπουργοί με τους παρατρεχάμενους στη Σμύρνη, συνοδεύοντας τον αρχηγό τους για να κρατήσει φανάρι στον Νταβούτογλου, την αλεπού του Ερντογάν. Αλίμονό μας και αλίμονο και στη χώρα μας. Και το λέω αυτό διότι το να γελοιοποιούνται όλοι αυτοί είναι το λιγότερο. Όταν γελοιοποιείται η χώρα μας είναι κάτι που δεν μπορούμε να το αντέξουμε. Άλλα συμφωνεί στις Βρυξέλλες όταν πηγαίνει κι άλλα καταλαβαίνει κι έρχεται και μας λέει.

Οι στιγμές είναι κρίσιμες και περισσότερο από κάθε άλλη φορά προβάλλει η ανάγκη, άμεση και ζωτική, για κάποιες εστίες ελπίδας. Μπορεί ο Τσίπρας να κορδώνεται, να ναρκισσεύεται και να διεκδικεί τα πρωτεία του σωτήρα, εμείς νιώθουμε να φυσάει μια παγερή πνοή στην ψυχή μας και να την παραλύει. Διότι απλούστατα όλοι οι ξένοι τον κοροϊδεύουν κι αυτός ή δεν καταλαβαίνει ή είναι ανίκανος να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας.

1 σχόλιο:

  1. καλο σας απογευμα κε Λαγκαδινε,...πλεον αργα ,....νιωσαμε στο πετσι μας ,...πως εναποθεσαμε τις ελπιδες μας ,....σε εναν τυχοδιωκτη,......μεγαλη πλανη,........κριμα,......

    ΑπάντησηΔιαγραφή