Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

Από κατήγορος κατηγορούμενος [...ο Τσίπρας]

Η προφανής επιδίωξη του πρωθυπουργού για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή να δημιουργήσει ένα πολωτικό κλίμα αντιπερισπασμού, απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μπορεί τυπικά να δικαιώθηκε, αλλά επί της ουσίας το αποτέλεσμα της συζήτησης,ήταν ένα πλήγμα στην κυβερνητική στρατηγική. Η πολυφορεμένη πλέον τακτική του κ.Τσίπρα, ότι για όλα τα δεινά της χώρας ευθύνονται οι προηγούμενες κυβερνήσεις και το παλιό πολιτικό σύστημα αποδομήθηκε πλήρως από την σκληρή και τεκμηριωμένη τακτική της αντιπολίτευσης.


Ο κ.Τσίπρας επανέλαβε γνωστά και πολυφορεμένα επιχειρήματα, για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και για υπόγειες σχέσεις με επιχειρηματικά και άλλα συμφέροντα,επιδιώκοντας να μεταθέσει τις δικές του ευθύνες. Επέλεξε να υπερασπιστεί απολύτως τις απαράδεκτες κατά κοινή παραδοχή παρεμβάσεις υπουργών του στη δικαιοσύνη που υπονομεύουν τη διάκριση των εξουσιών αλλά και τη λειτουργία του κράτους δικαίου.
Ανέχθηκε επίσης τις απαράδεκτες, προσβλητικές και κυρίως αναξιόπιστες κατηγορίες που εκτόξευσε ο κυβερνητικός εταίρος, πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που είχε αναλάβει όπως φαίνεται το ρόλο του εκτοξευτή λάσπης κατά πάντων και πασών.

Δυστυχώς για τον κ.Τσίπρα, οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης του στη δικαιοσύνη και τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους φορείς δηλαδή που μπορούν και πρέπει να ελέγχουν την εξουσία είναι συστηματικές, συνεχείς και προφανείς.

Αποβλέπουν στην εγκαθίδρυση μιας αδιαφανούς και ανεξέλεγκτης εξουσίας,στον έλεγχο της κριτικής και στη φίμωση όσων μέσων ενημέρωσης δεν υποτάσσονται.

Η συζήτηση στη Βουλή, παρά τις συνεχείς διαρροές των προηγούμενων ημερών από φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα,κατέληξε τελικά από κατήγορος, ο κ.Τσίπρας να βρεθεί απολογούμενος.

Για τις αντιδημοκρατικές πρακτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση του, αλλά και για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγήσει τη χώρα.

Υ.Γ.Οι αναφορές τόσο του πρωθυπουργού όσο και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα πρωτοσέλιδα και την κριτική του «Βήματος» και των «Νέων» για να ενισχύσει ο καθένας την επιχειρηματολογία του από την πλευρά του, δεν αποδεικνύει τίποτε άλλο παρά την ανεξαρτησία γνώμης και κριτικής των εντύπων μας και των δημοσιογράφων.


TO BHMA




30/3/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου