Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΤΣΙΠΡΑΣ - ΜΟΥΖΑΛΑΣ - ΚΑΜΜΕΝΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ....


Με τον όρο Μακεδονία χωρίς εισαγωγικά ή οτιδήποτε άλλο αναφέρονται τα Σκόπια στο επίσημο ανακοινωθέν της συνάντησης των ευρωπαίων σοσιαλιστών στο Παρίσι, την Παρασκευή 12 Μαρτίου, όπου μετείχε και ο Αλέξης Τσίπρας.
Στο επίσημο κείμενο της κοινής δήλωσης που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Ελιζέ μετά τη συνάντηση του Φρανσουά Ολάντ με τον έλληνα πρωθυπουργό και ξεκινά με κοινή φωτογραφία των δύο επισημαίνεται:
Nous éviterons que la Grèce soit obligée – comme c'est le cas aujourd'hui – de retenir des milliers de réfugiés derrière la frontière, entre la Macédoine et la Grèce et dans des conditions insupportables et pour les personnes et pour la Grèce. Et nous éviterons qu'il puisse y avoir des personnes qui risquent leur vie en traversant la mer Egée de Turquie vers la Grèce.

******Από τα ντοκουμέντα αυτά προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός φέρεται να συμφώνησε σε ένα κείμενο όπου η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως Μακεδονία, χωρίς αστερίσκους ή οτιδήποτε άλλο.
****[Γι' αυτό τι έχουν να πουν όσοι βιάστηκαν να συμβουλεύσουν τον ανόητο Τσίπρα;;;;]
Καταλαβαίνει κανείς τώρα γιατί είναι αφελείς οι αιτιάσεις ορισμένων πλευρών της αντιπολίτευσης ότι ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να παραιτηθεί ο Μουζάλας για ένα... γλωσσικό ολίσθημα;;;;;
****Δεν ήταν γλωσσικό το ολίσθημα του Μουζάλα, αφού το έχει έχει ξαναπεί και δεν έχει καμιάν απολύτως σχέση με "σαρδάμ" [η λανθασμένη εκφορά λέξεων από έναν ομιλητή, κατά την οποία προφέρει λέξεις που δεν υπάρχουν -δημιουργώντας τις συνήθως από αναγραμματισμό των λέξεων που θέλει να πει- ή χρησιμοποιεί άλλες αντ' άλλων]..
****Ούτε έχει σχέση με "lapsus linguae" [γλωσσικό ολίσθημα].
****Μόλις διάβασα και την ανακοίνωση των Κινήσεων των Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία: "Μέσα στην κρίση του προσφυγικού, το τελευταίο θέμα που θα έπρεπε να είναι στο κέντρο της δημόσιας συζήτησης είναι το πώς αποκάλεσε ο κ.Μουζάλας την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, λάθος για το οποίο άλλωστε ζήτησε συγνώμη..."
Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα μεγάλο τμήμα του κυβερνώντος κόμματος επιθυμεί διακαώς την καθιέρωση της ονομασίας ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για την ΠΓΔΜ.
****Το θέμα δεν είναι αν πρέπει ο Τσίπρας να κρατήσει τον Καμμένο ή τον Μουζάλα. Και οι δυο άχρηστοι είναι.. Είναι ένα ψευδεπίγραφο δίλημμα: Μουζάλας ή Καμμένος;;;; Ούτε ο ένας ούτε ο άλλος και πολύ περισσότερο ΟΥΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ!!!!!
Και είναι ν' απορεί κανείς¨πώς είναι δυνατόν να δεχόμαστε τόσο μεγαλόθυμα τη "συγγνώμη" του Μουζάλα, ο οποίος δεν έχει να παρουσιάσει κανένα έργο. Το έργο για το οποίο ορισμένοι διατείνονται ότι έχει πραγματοποιήσει, θα μπορούσαν να το κάνουν απλοί υπάλληλοι ενός υπουργείου. Δηλαδή, έργο του είναι η απευθείας ανάθεση κατασκευής των οικίσκων για τους καταυλισμούς όπου [θα] διαμένουν οι ξένοι; Δεν βλέπουν όλοι την αθλία κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ξένοι στην Ειδομένη, στα νησιά και και σε άλλες πριοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας;;;; Κι αναρωτιόμαστε Πού είναι το έργο του Μουζάλα και του κράτους;;;;;;;;
Κι ένα τελευταίο: Επειδή έχει εμπλακεί το φασιστοειδές ΚΑΜΜΕΝΟΣ στην υπόθεση Μουζάλα, θα πρέπει να μείνουμε απαθείς;;; ΕΛΕΟΣ!!!! Είναι "εθνικιστικός παροξυσμός" να μας απασχολεί αν θα ονομαστούν τα Σκόπια ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ή όχι;;;;
Κάτι δεν πάει καλά στη σάπια Ελλάδα...
ΔΕΙΤΕ όσοι ξέρετε και γαλλικά:
http://www.elysee.fr/chronologie/…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου