Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: Εφικτή μια συμφωνία αν δείξει θέληση και η Ελλάδα

  • ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ 
Μέρκελ: Εφικτή μια συμφωνία αν δείξει θέληση και η Ελλάδα

 «Όπου υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος, μιια συμφωνία με τους τρεις θεσμούς είναι εφικτή, αρκεί να δείξει θέληση και η Ελλάδα», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ στην ομιλία της στη γερμανική βουλή, επισημαίνοντας ότι στόχος του Βερολίνου είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ, αλλά και η χώρα μας θα πρέπει να προχωρήσει αποφασιστικά στην εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, όπως υπογράμμισε.

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι όπου υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος. Αν όσοι κρατούν τα ηνία στην Ελλάδα, μπορούν να επιδείξουν θέληση, μια συμφωνία με τους τρεις θεσμούς είναι ακόμη εφικτή» δήλωσε η Μέρκελ, η ομιλία της οποίας στο γερμανικό κοινοβούλιο, διακόπηκε από αποδοκιμασίες που προέρχονταν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
«Η Ελλάδα ήταν σε καλό δρόμο, αλλά δυστυχώς αυτός ο δρόμος δεν ολοκληρώθηκε, αφού οι μεταρρυθμίσεις αναβλήθηκαν», επεσήμανε η καγκελάριος, προσθέτοντας ότι το ευρώ δεν ήταν ποτέ απλώς ένα νόμισμα.
Αναφερόμενη στην μεταρρύθμιση ΕΕ και ευρωζώνης, σημείωσε ότι η Γαλλία και η Γερμανία προτείνουν βαθύτερη ενσωμάτωση της ευρωζώνης, χωρίς αλλαγές στην συνθήκη προς το παρόν, προσθέτοντας ότι η Σύνοδος Κορυφής της επόμενης εβδομάδας δεν θα καταπιαστεί με τα μεταρρυθμιστικά αιτήματα της Βρετανίας, αλλά θα ζητηθεί από τον πρόεδρο της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ να εξετάσει το θέμα.
Μέρκελ: Εφικτή μια συμφωνία αν δείξει θέληση και η Ελλάδα
Σε λίγες ώρες ξεκινά στο Λουξεμβούργο η συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, χωρίς ουσιαστικές ελπίδες για συμφωνία.
Διαβάστε ακόμη:
Χωρίς ελπίδες για συμφωνία το σημερινό Eurogroup
SPD για Ελλάδα: Είναι 12 παρά 5, αλλά εφικτή η συμφωνία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου