Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μέρκελ: Σημείο εκκίνησης και «πρόοδος» η πρόταση της Ελλάδας

«Σημείο εκκίνησης» χαρακτήρισε την πρόταση της Ελλάδας η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής. «Βασιστήκαμε στη συμφωνία της 20ης Φεβρουάριου στην οποία η Ελλάδα αποδέχθηκε σειρά απο υποχρεώσεις... Θέλουμε πραγματικα η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. Αποτελεί πρόοδο αυτό που παρουσίασε, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, ο χρόνος πιέζει» τόνισε.

Στο πλαίσιο αυτό, η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι «πρέπει να εργαστούμε σκληρά», με στόχο την Τετάρτη βράδυ οπότε πραγματοποιείται το Eurogroup να ανακοινωθούν «θετικά στοιχεία» ώστε βάσει του αποτελέσματος των θέσεων των θεσμών στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης και της Παρασκευής να υπάρξουν θετικές αποφάσεις.
Ερωτηθείσα για το θέμα του χρέους η κ. Μέρκελ διευκρίνισε ότι «πρώτα θα αντιμετωπίσομε το θέμα της χρηματοδότησης και μετά το θέμα του χρέους». «Δεν πιέζει αυτή τη στιγμή την Ελλάδα η αποπληρωμή του χρέους για πολλά χρόνια η Ελλάδα δεν θα πληρώνει χρέος» πρόσθεσε. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι δεν συζητήθηκε τρίτο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου