Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συμφέροντα

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑ ΔΝΤ
«Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα», είναι η φράση με την οποία ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σχολίασε σε συνεργάτες του, λίγο προτού αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, την επιμονή συγκεκριμένων θεσμών να μην αποδέχονται ισοδύναμα μέτρα.
Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συμφέροντα
«Η μη αποδοχή ισοδύναμων μέτρων δεν έχει ξαναγίνει. Ούτε στην Ιρλανδία ούτε στην Πορτογαλία. Πουθενά! Αυτή η περίεργη στάση δύο ενδεχόμενα μπορεί να κρύβει. Είτε δεν θέλουν συμφωνία είτε εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα στην Ελλάδα», είπε ο Πρωθυπουργός σε συνεργάτες του σύμφωνα με κυβερνητική πηγή.

Οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται λίγες μόλις ώρες πριν τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργό με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Μάριο Ντράγκι και την Κριστίν Λαγκάρντ.

Στις Βρυξέλλες μαζί με τον πρωθυπουργό μεταβαίνει και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης. Σημειώνεται, ότι στις Βρυξέλλες βρίσκονται, ήδη, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο συντονιστής της ομάδας διαπραγμάτευσης, αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσκαλώτος.

Θα ακολουθήσει η συνεδρίαση του Εurogroup (20:00), που θα πάρει στα χέρια του τον νέο προτεινόμενο «οδικό χάρτη» με τη σφραγίδα των τεχνικών κλιμακίων από όλες τις πλευρές.

Οι διαβουλεύσεις είναι πυρετώδεις με στόχο να έχουν εξειδικευθεί μέχρι το Eurogroup τα μέτρα και να λάβουν το «πράσινο φως» από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης και την επόμενη ημέρα από τους ηγέτες της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής.

Ο υπουργός Οικονομίας κ. Σταθάκης μιλώντας το πρωί στο Mega έκρινε πως η συμφωνία «σήμερα θα τελειώσει» καθώς σε εκκρεμότητα παραμένουν «2-3 ακόμη ζητήματα».

Ερωτηθείς για πιθανές νέες αξιώσεις των εταίρων σημείωσε πως «είναι πολύ μικρές οι λεπτομέρειες των διαφορών και δεν αλλάζουν τα δεδομένα».

Τη στιγμή που οι δύο πλευρές γράφουν και σβήνουν, σε τεχνικό επίπεδο, προκειμένου να βγει ο λογαριασμός των 8 δισ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες συνεχείς είναι και οι επαφές σε επίπεδο κορυφής μεταξύ των δανειστών.

  • Διαβάστε ακόμη:
Αυτή είναι η πρόταση που κατέθεσε η Ελλάδα

Εμπλοκή με το ΔΝΤ και νέα τετραμερής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου