Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Wall Street Journal: Ανικανοποίητο το ΔΝΤ εξαιτίας των «υφεσιακών μέτρων»

Εκτιμά πως η επιβολή νέων βαρών θα έπληττε τόσο την ανάπτυξη όσο και την αποπληρωμή του χρέους
Wall Street Journal: Ανικανοποίητο το ΔΝΤ εξαιτίας των «υφεσιακών μέτρων»

  Ανικανοποίητο, σύμφωνα με πληροφορίες, παραμένει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από τα νέα μέτρα που πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς  - όπως αναφέρει η Wall Street Journal  - εκτιμά πως η ελληνική οικονομία είναι ήδη υπερφορολογημένη και η επιβολή νέων βαρών θα έπληττε τόσο την ανάπτυξη όσο και την αποπληρωμή του χρέους. Παράλληλα, το Ταμείο φέρεται να είναι δυσαρεστημένο με διάφορες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχει προτείνει η Αθήνα, καθότι πιστεύει πως δεν εξασφαλίζουν την απαραίτητη αναμόρφωση της οικονομίας σε ένα περιβάλλον που θα είναι φιλικό προς την επιχειρηματικότητα και τις επενδύσεις.



Το ελληνικό σχέδιο είναι «ακόμα ανεπαρκές» σε σχέση με ό,τι περιμένει το Ταμείο, δήλωσε τη Δευτέρα η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ευρωζώνης, αφήνοντας να εννοηθεί πως η ελληνική πλευρά θα πρέπει να τροποποιήσει τις προτάσεις της προκειμένου να διασφαλίσει τη στήριξη του Ταμείου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η κ. Λαγκάρντ ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ για τις εξελίξεις το βράδυ της Δευτέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου