Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ξυδάκης: Η Ελλάδα μεγαλούργησε με τη δραχμή

  • «Δεν δικαιολογείται η υστερία»
Ξυδάκης: Η Ελλάδα μεγαλούργησε με τη δραχμή
Ο Νίκος Ξυδάκης   
«Η Ελλάδα ήταν 200 χρόνια με δραχμή και μεγαλούργησε» αναφέρει σε συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης και εκτιμά ότι, «με το ευρώ δεν νομίζω ότι είχαμε μεγάλα βήματα προόδου».
«Το νόμισμα είναι εργαλείο» σημειώνει ο κ. Ξυδάκης και προσθέτει ότι «μένει να αποδειχτεί αν η παραμονή μας στη ζώνη του ευρώ θα μας βοηθήσει να ανασυγκροτηθούμε και να προκόψουμε».
«Δεν δικαιολογείται η υστερία. Δικαιολογείται ο σκεπτικισμός, ο υπολογισμός, να ζυγίσουμε τα υπέρ και τα κατά» αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και καταλήγει:

«Η Ευρώπη υπήρχε πολύ πριν από το ευρώ και θα υπάρχει μετά. Έχουμε έναν πυρήνα ευρωπαϊκών κρατών και κάποια από αυτά πολύ προχωρημένα, που δεν έχουν κοινό νόμισμα. Είναι λιγότερο Ευρώπη η Ελβετία, η Σουηδία, σε σχέση με τη Σλοβενία; Η Βρετανία δεν είναι Ευρώπη; Είναι μεγαλύτερο το ζήτημα λοιπόν. Για εμάς έχει σημασία τι είναι καλύτερο για τον ελληνικό λαό και για την επιβίωσή του».
  • Κύμα σχολίων στο Twitter
Η αναφορά Ξυδάκη προκάλεσε κύμα σχολίων στο Twitter  -χρήστες φάνηκαν ιδιαίτερα να αμφισβητούν και να ειρωνεύονται το εύστοχο του συσχετισμού με τις χώρες που αναφέρει ο Ξυδάκης (Ελβετία, Σουηδία, Βρετανία).
Ορισμένοι πολιτικοί προχώρησαν ακόμη περισσότερο, διαπιστώνοντας «σχέδιο εξόδου από το ευρώ».
Ο πρώην υπουργός υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας μίλησε για «απάτη» ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος για «κρυφή ατζέντα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου