Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Νίκος Βούτσης: Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για το μεγάλο «όχι»

  • «Αν χρειαστεί θα βαδίσουμε για λίγο στα δύσκολα»
Νίκος Βούτσης: Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για το μεγάλο «όχι»
Ο Υπουργός Εσωτερικών - Διοίκησης Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης σε χειραψία με διαδηλωτές που παίρνουν μέρος στη συγκέντρωση ενάντια στη λιτότητα, στηρίζοντας την κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με τους ξένους πιστωτές, στο Σύνταγμα, Αθήνα Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015.
«Ετοιμαζόμαστε εδώ και καιρό για το μεγάλο ‘όχι’», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, με φόντο το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις. Χαρακτήρισε «πιθανό αλλά και δύσκολο» να βρεθεί λύση. Διευκρίνισε, πάντως, ότι «η κυβέρνηση δεν εξετάζει το Grexit και κανείς δεν μπορεί να την υποχρεώσει σε αυτό ούτε νομικά».


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, ο κ Βούτσης υποστήριξε ότι «αν χρειάζεται για λίγο καιρό να βαδίσουμε δύσκολα για να φτάσουμε σε μια έντιμη συμφωνία, θα το κάνουμε», ευθυγραμμιζόμενος με ανάλογη δήλωση που έκανε στο Mega o Δημήτρης Στρατούλης, αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

«Η εντολή είναι να τερματίσουμε τη λιτότητα και η δραχμή δεν είναι μέσα στο πρόγραμμά μας ούτε στη στόχευσή μας» είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Αγία Πετρούπολη είπε ότι «συνδέεται με την επιδίωξη της κυβέρνησης για ένα αναπτυξιακό πακέτο στη συμφωνία. Τα δύο γεγονότα συνδέονται, δεν είναι εναλλακτικά. Δείχνουν ότι η επιμονή από την ελληνική πλευρά είναι να υπάρχει σαφέστατη πρόνοια για ένα πακέτο ανάπτυξης. Υπό συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να γίνει και ένα επενδυτικό μπουμ,  για αυτό και επιμένουμε ότι συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς κάποια ρύθμιση για το χρέος και ένα αναπτυξιακό πακέτο. Το καταλαβαίνουν αυτό. Φοβάμαι ότι δεν θέλουν να φανεί ότι ένα εναλλακτικό υπόδειγμα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για μια νέα πολιτική που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου