Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Μ. Βέμπερ: «Ελπίζουμε ότι στην Αθήνα έχουν καταλάβει πως ο χρόνος τελειώνει»

Τηλεοπτική δήλωση
Μ. Βέμπερ: «Ελπίζουμε ότι στην Αθήνα έχουν καταλάβει πως ο χρόνος τελειώνει»

Στο ARD της γερμανικής τηλεόρασης μίλησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ και επεσήμανε πως όποιος είναι υπεύθυνος θα θέλει να αποφύγει το Grexit

Όποιος είναι υπεύθυνος θέλει να αποφύγει το Grexit επεσήμανε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

Ωστόσο τόνισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανόνες και να μην θεωρεί ότι, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει κρίσεις όπως η Ουκρανία και το μεταναστευτικό, μπορεί και να εκβιαστεί. Υποστήριξε δε ότι η Ευρώπη είναι σήμερα πολύ πιο σταθερή από ό,τι πριν από πέντε χρόνια.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις, ο κ. Βέμπερ δήλωσε ότι «έχει υποβληθεί στην Ελλάδα μια πρόταση, υπό την καθαρή δέσμευση της Αθήνας ότι στα επόμενα χρόνια θα μειώνει το έλλειμμα και θα αποπληρώνει το χρέος» και ότι «η Ελλάδα μπορεί μόνη της να αποφασίσει πού και σε τι θα ξάνει την εξοικονόμηση».

Ανέφερε μάλιστα ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έχει κάνει την πρόταση να μην γίνουν περικοπές στις συντάξεις αλλά στις αμυντικές δαπάνες. «Δυστυχώς όμως από την Αθήνα ακόμη δεν έχουν έρθει καθαρά μηνύματα πού ακριβώς θέλουν να κάνουν εξοικονόμηση. Για αυτό ελπίζουμε ότι στην Αθήνα έχουν καταλάβει ότι ο χρόνος τελειώνει», σημείωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου