Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: «Είναι δύσκολο αλλά οι εργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη»

 
«Διακόψαμε την συνάντησή μας και θα συνεχίσουμε την Κυριακή στις 12:00 (ώρα Ελλάδος). Συζητήσαμε σε βάθος πάνω στις ελληνικές προτάσεις. Το ζήτημα της αξιοπιστίας και της εμπιστοσύνης επίσης συζητήθηκε και ασφαλώς τα σχετικά δημοσιονομικά ζητήματα. Αλλά δεν ολοκληρώσαμε και θα συνεχίσουμε την Κυριακή. Είναι ακόμη πολύ δύσκολο, αλλά οι εργασίες βρίσκονται ακόμη σε εξελίξη», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup μετά την διακοπή της συνεδρίασης το βράδυ του Σαββάτου.

Πάντως, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ προσερχόμενος στην επίμαχη συνεδρίαση, είχε δώσει το στίγμα για τη δύσκολη συνάντηση που θα ακολουθούσε.
«Θα είναι μια δύσκολη συνάντηση, ορισμένοι υπουργοί διατηρούν επικρτική στάση απέναντι την ελληνική πρόταση τόσο αναφορικά με την ουσία της πρότασης, όσο και με το αν μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη στην ελληνική πλευρά», σημείωσε και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο σημείο της συμφωνίας και οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα εξετάσουναν είναι ικανοποιητικά τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά και αν υπάρχει δέσμευση και σοβαρότητα έτσι ώστε να ανακτηθεί η χαμένη εμπιστοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου