Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Handelsblatt: Ο Τσίπρας κέρδισε και έχασε την ίδια ώρα


«Πώς βρέθηκε σε δίλημμα ο Τσίπρας», διερωτάται η Süddeutsche Zeitung, εξηγώντας ότι αν και το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το πρώτο νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις, οι αντίπαλοι του Έλληνα πρωθυπουργού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν ότι είναι απρόβλεπτοι.
Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον του γερμανικού Τύπου για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας που διεξήχθη τα ξημερώματα στην Βουλή, με τις περισσότερες εφημερίδες να εστιάζουν στις «απώλειες» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο Τσίπρας κέρδισε και έχασε την ίδια ώρα», γράφει η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, η οποία αναφέρει επίσης ότι η χθεσινή συζήτηση στο ελληνικό κοινοβούλιο ήταν έντονη. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποίησε και πάλι για τον κίνδυνο άτακτης χρεοκοπίας.
Μετά υπερίσχυσε το ‘ναι’ στα μέτρα λιτότητας που ζητούν οι πιστωτές», σημειώνει η Handelsblatt, προσθέτοντας ότι μετά τη διαφωνία πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση φαίνεται να έχει χάσει την πλειοψηφία στη Βουλή.
«Ο Τσίπρας πέρασε το πρώτο πακέτο μεταρρυθμίσεων από το κοινοβούλιο», είναι ο τίτλος της εφημερίδας Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι το ελληνικό κοινοβούλιο με μεγάλη πλειοψηφία υπερψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μπόρεσε να δώσει στους πιστωτές της Αθήνας αυτό που ήθελαν με τη βοήθεια της αντιπολίτευσης, συνεχίζει η εφημερίδα, τονίζοντας όμως ότι αυτό είχε μεγάλο τίμημα για την κυβέρνηση.


Η εφημερίδα Die Zeit επισημαίνει ότι οι Έλληνες βουλευτές υιοθέτησαν κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο που ζητούσαν οι πιστωτές, προσθέτοντας ότι στο κυβερνών κόμμα υπήρξαν πολλοί που το καταψήφισαν. «Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε τις μεταρρυθμίσεις, 38 διαφωνούντες στον ΣΥΡΙΖΑ», είναι ο τίτλος που επέλεξε η Frankfurter Allgemeine, υπογραμμίζοντας ότι και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης καταψήφισε το νομοσχέδιο.
«Πώς βρέθηκε σε δίλημμα ο Τσίπρας», διερωτάται η Süddeutsche Zeitung, εξηγώντας ότι αν και το ελληνικό κοινοβούλιο υπερψήφισε το πρώτο νομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις, οι αντίπαλοι του Έλληνα πρωθυπουργού στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξαν ότι είναι απρόβλεπτοι.
Τέλος, σε άρθρο του με τίτλο «Διατήρησε την αξιοπρέπεια, διασπάστηκε το κόμμα» το περιοδικό Der Spiegel παρατηρεί ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός πέρασε από το κοινοβούλιο ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων στο οποίο δεν πιστεύει ούτε ο ίδιος». «Τώρα όμως ένα μέρος του κόμματός του έχασε την εμπιστοσύνη του στον Τσίπρα», προσθέτει το δημοσίευμα.
Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου