Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Κομισιόν: Σύντομα θα μπορέσουν να εκταμιευθούν τα κεφάλαια για το δάνειο-γέφυρα

Κομισιόν: Σύντομα θα μπορέσουν να εκταμιευθούν τα κεφάλαια για το δάνειο-γέφυρα

Η Ελλάδα "ικανοποίησε" τις απαιτήσεις της συμφωνίας για ένα σχέδιο αρωγής, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Παράλληλα, η Κομισιόν χαρακτηρίζει ως «θετικό μήνυμα» την έγκριση του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων από μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, προσθέτοντας πως σύντομα θα μπορέσουν να εκταμιευτούν τα κεφάλαια από το δάνειο - γέφυρα.
«Το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα σημαντικό βήμα για να οικοδομηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη της Ελλάδας με τους εταίρους», δήλωσε η εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών, Ανίκα Μπράιτχαρντ κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του τύπου στις Βρυξέλλες.
Όπως ανέφερε οι θεσμοί κατέληξαν σε μια κοινή αξιολόγηση των τεσσάρων προαπαιτούμενων δράσεων που νομοθέτησε χτες η ελληνική βουλή και έκριναν ότι έγινε με «έγκαιρο και ικανοποιητικό τρόπο».
Επιπλέον, η κα. Μπράιτχαρντ εξέφρασε την ικανοποίηση της Επιτροπής τόσο για το μεγάλο αριθμό των βουλευτών που ψήφισαν χτες υπέρ των νομοθετημάτων όσο και για την ουσία των μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας, σε τομείς όπως το ΦΠΑ, την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, τη δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό. «Το ελληνικό κοινοβούλιο μίλησε με ευρεία φωνή και αυτό είναι το σήμα που λαμβάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.
Ταυτόχρονα, η ίδια εκπρόσωπος σημείωσε πως με αυτή τη νομοθέτηση εκπληρώνεται και η αιρεσιμότητα που συνοδεύει την εκταμίευση των 7 δισ. από τον EFSM, η οποία ακολουθεί ήδη τη διαδικασία έγκρισης, όπως ορίζει το Συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου