Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

«Σεβασμός στο αποτέλεσμα» αλλά με «σπόντα» από την Κομισιόν

«Ο Κ. ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ 18 ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ»

Τον σεβασμό της στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος εκφράζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωσή της. Στο κείμενο αναφέρεται πως ο κ. Γιούνκερ θα έχει επαφές με τους «δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες των υπόλοιπων 18 κρατών της ευρωζώνης καθώς επίσης και με τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών».

«Σεβασμός στο αποτέλεσμα» αλλά με «σπόντα» από την Κομισιόν
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα έχει τη Δευτέρα τηλεδιάσκεψη με τον πρόεδρο της συνόδου των κρατών της Ευρωζώνης, τον πρόεδρο του Eurogroup και τον πρόεδρο της ΕΚΤ, ενώ έχει πρόθεση να συναντήσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου την Τρίτη στο Στρασβούργο.

Στην ανακοίνωση της Κομισιόν αναφέρεται πως «ο πρόεδρος Γιούνκερ διαβουλεύεται απόψε και αύριο με τους δημοκρατικά εκλεγμένους ηγέτες των άλλων 18 μελών της Ευρωζώνης καθώς επίσης και με τους επικεφαλής των θεσμικών οργάνων της ΕΕ. Τη Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος Γιούνκερ θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους θεσμικούς παράγοντες της Ευρωζώνης (με τον πρόεδρο της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης, τον πρόεδρο του Eurogroup και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας). Ο πρόεδρος Γιούνκερ προτίθεται να απευθυνθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο την Τρίτη».
Επιπλέον, η ανακοίνωση επισημαίνει πως «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη και σέβεται το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ελλάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου