Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Σόιμπλε: Κανένα προσωπικό πρόβλημα με Βαρουφάκη, ο διάδοχός του σε δύσκολη θέση

  • ΣΑΠΕΝ: ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 
Όποιος διαδεχθεί τον Γιάνη Βαρουφάκη «θα βρεθεί σε μια κατάσταση όπου δεν είναι εύκολο να βρει μια λύση με τους συναδέλφους του στο Eurogroup για τα προβλήματα της χώρας του, που δεν είναι απλά», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σχολιάζοντας την είδηση της παραίτησης του Ελληνα υπουργού Οικονομικών.
Σόιμπλε: Κανένα προσωπικό πρόβλημα με Βαρουφάκη, ο διάδοχός του σε δύσκολη θέση
Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ σημείωσε ότι η γερμανική κυβέρνηση και ο κ.Βαρουφάκης είχαν διαφωνήσει σε πολλά θέματα: «Αντιπροσώπευε μια στάση με την οποία, σε πολλά σημεία, δεν συμφωνούσαμε», είπε ο κ.Σόιμπλε, ο οποίος πάντως διευκρίνισε ότι «σε κανένα σημείο δεν υπήρξε προσωπικό πρόβλημα και δεν υπάρχει και τώρα, μετά την ανακοίνωση ότι δεν είναι πλέον υπουργός».

Δηλώσεις για την επόμενη ημέρα της διαπραγμάτευσης έκανε και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν οι δύο τους στη Βαρσοβία.
Σε αυτές τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν συγκεκριμένες προτάσεις από την Ελλάδα: «Χρειάζονται συγκεκριμένες προτάσεις και τις περιμένουμε ... από αυτή την άποψη, οι πρωτοβουλίες πρέπει να έρθουν από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης».
«Δεν χρειάζεται σε αυτό το στάδιο να εκφραστούμε πάνω στο περιεχόμενο της πρότασης, πρέπει να περιμένουμε να πέσουν οι προτάσεις στο τραπέζι για να μπορέσουμε στη συνέχεια να αποφασίσουμε» πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου