Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΕΛΛΑΔΑ 18:47 Αναστολή των διορισμών Τσακνή - Ταγματάρχη ζητεί πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ


ΙΩΑΝΝΑ ΜΑΝΔΡΟΥ, Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 20/05/2015
Την αναστολή της διαδικασίας στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για τον διορισμό του Διονύση Τσακνή στη θέση του πρόεδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ και του Λάμπη Ταγματάρχη στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου της κρατικής τηλεόρασης, ζητεί με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έκδοσης προσωρινής διαταγής πρώην δικηγόρος της ΕΡΤ.
Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων θα συζητηθεί το πρωί της Πέμπτης στις 11 στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Ο κ. Κόκκας, από το Πρωτοδικείο Αθηνών, μεταξύ των άλλων, ζητεί  να ανασταλεί με προσωρινή διαταγή η διαδικασία ακρόασης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής των Ελλήνων μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «νέας» ΕΡΤ Α.Ε. μέχρι την έκδοση απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της συζητηθείσας την 7.3.2015 αίτησης ακύρωσης του που έχει καταθέσει.
Να σημειωθεί ότι από την Ολομέλεια του ΣτΕ έχει ήδη εκδοθεί απόφαση για το «μαύρο» στην Ε.Ρ.Τ., αλλά εκκρεμεί η έκδοση και άλλης απόφασης από διαφορετική σύνθεση και με άλλο πρόεδρο,  επί της προσφυγής του κ. Κόκκα.
Ως προς την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων στο τιμόνι της ΕΡΤ, ο κ. Κόκκας ισχυρίζεται ότι αυτή έγινε «αυθαίρετα («εν κρυπτώ και παραβύστω») χωρίς καμιά διαφάνεια και δημοσιότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου