Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Νέο αντάρτικο από τη Ζωή που υιοθετεί πρόταση του ΚΚΕ

  • «Υπενθυμίζει» στην κυβέρνηση τις προεκλογικές της εξαγγελίες
  • Xρήστος Μπόκας, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 22/05/2015
Νέο αντάρτικο από τη Ζωή που υιοθετεί πρόταση του ΚΚΕ

Κόντρα στη χρονική συγκυρία, ξεκινά τις διαδικασίες για συζήτηση στη Βουλή της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για επαναφορά κατώτατου μισθού και 13ων – 14ων μισθών και συντάξεων

Τυχαίο ή νέα «ρουκέτα» με στόχο το Μέγαρο Μαξίμου;  Η χρονική συγκυρία που επέλεξε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να εκκινήσει τις διαδικαστικές ενέργειες για την συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για την επαναφορά του κατώτατου μισθού και των 13ων – 14ων μισθών και συντάξεων, πάντως μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει δεσμευτική προθεσμία εντός της οποίας η Βουλή υποχρεούται να συζητήσει τις προτάσεις νόμου που καταθέτουν κόμματα ή βουλευτές.

Το γεγονός αυτό οδηγεί αρκετούς στο συμπέρασμα πως η κα. Κωνσταντοπούλου βρήκε ακόμα ένα τρόπο να υπενθυμίζει στην κυβέρνηση τις προεκλογικές της εξαγγελίες την ώρα μάλιστα που ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης είπε πως η 13η σύνταξη θα πάει για το 2016.

Να σημειωθεί ότι η ΚΟ του ΚΚΕ κατέθεσε την πρόταση νόμου «Επαναφορά κατώτερου μισθού, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, 13ου και 14ου μισθού. Ρυθμίσεις για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και κατάργηση αντεργατικών διατάξεων» στις 23 Απριλίου 2015.

Συγκεκριμένα, η Πρόεδρος διαβίβασε εχθές προς τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το νομοσχέδιο προκειμένου να γνωμοδοτήσουν – βάσει Συντάγματος – για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις των προτεινόμενων ρυθμίσεων. Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής υπουργός και ΓΛΚ έχουν προθεσμία 15 ημερών να ετοιμάσουν τις εκθέσεις τους σε διαφορετική περίπτωση η πρόταση διαβιβάζεται στην Ολομέλεια χωρίς αυτή.

Σε κάθε περίπτωση εάν τελικά η πρόταση νόμου οδηγηθεί στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και στην Ολομέλεια για συζήτηση η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη θέση για την στάση που θα κρατήσει σε πιθανή ονομαστική ψηφοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου