Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

ΠΑΣΟΚ: Με «το ζωνάρι λυμένο» γυρίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου


 • «Σε μία προσπάθειά της να διαφοροποιηθεί από την κυβέρνηση»

 • ΠΑΣΟΚ: Με «το ζωνάρι λυμένο» γυρίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

  Έτσι σχολιάζει την πρωτοβουλία της προέδρου της Βουλής να ζητήσει τον λόγο από τον επικεφαλής των αστυνομικών που απέκλεισαν τον δρόμο σε 2000 περίπου διαδηλωτές 

  Ο διάλογος - μονόλογος της προέδρου της Βουλής με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων που είχαν τοποθετηθεί κάθετα στην Βασ. Σοφίας, αποκλείοντας την διέλευση των περίπου 2000 διαδηλωτών μπροστά από το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, έχει απασχολήσει ιδιαίτερα τις τελευταίες ώρες αφού η πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ζητήσει τον λόγο από τους αστυνομικούς σχολιάστηκε με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο.


  Μάλιστα σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ σημείωνει πως η πρόεδρος της Βουλής «γυρίζει με το ζωνάρι λυμένο αναζητώντας ευκαιρίες διαφοροποίησης» από την κυβέρνηση.

  Αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

  «Ο εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής, δια του Φρουράρχου, είναι αρμόδιος και υπεύθυνος για την αστυνόμευση εντός του κτιρίου της Βουλής.

  Για την αστυνόμευση εκτός του περιβόλου του κτιρίου της Βουλής την αρμοδιότητα και την ευθύνη τη φέρει η εκάστοτε κυβέρνηση, η αστυνομική αρχή και σε πολλές περιπτώσεις - όπως όταν υπάρχει συγκέντρωση ή διαδήλωση ως μορφή άσκησης του δικαιώματος του συνέρχεσθαι - ο εισαγγελέας.

  Η κα Κωνσταντοπούλου είναι προφανές ότι γυρίζει «με το ζωνάρι λυμένο» αναζητώντας ευκαιρίες διαφοροποίησης από μια κυβέρνηση στην ορκωμοσία της οποίας παρέστη ως παρακολούθημα της και η οποία - δια του κ. Τσίπρα - την επέλεξε ως Πρόεδρο της Βουλής.

  Η Χώρα έχει πολλά προβλήματα λόγω του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει περιθώριο για πρόσθετα θεσμικά προβλήματα. Ούτε καν για πρόσθετο θέαμα καθώς η κυβέρνηση παράγει ήδη περισσότερο από αυτό που μπορεί να καταναλώσει η κοινή γνώμη».

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου