Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΚΕΔΕ: «Η Δούρου να μαζέψει τους συμβούλους της»

ΚΕΔΕ: «Η Δούρου να μαζέψει τους συμβούλους της» 
Η παράταξη της Ρένας Δούρου δεν σέβεται την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού, υποστηρίζει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, καλώντας μάλιστα την Περιφερειάρχη Αττικής να «μαζέψει επιτέλους τους συμβούλους της». Η αφορμή ήταν άρθρο του περιφερειακού συμβούλου Γιώργου Μπαλάφα με «προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» για δημάρχους που αρνήθηκαν να παραδώσουν τα ταμειακά διαθέσιμα. «Μετά τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και τις απειλές που εξαπέλυσε πριν μερικές εβδομάδες, σε βάρος δημάρχων της Αττικής ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα κ. Καραμέρος, χθες αποδείχθηκε ότι στην ίδια παράταξη, τη Δύναμη Ζωής, κυκλοφορούν κι άλλα μαργαριτάρια, αντίστοιχου ήθους κι επιπέδου» αναφέρει η ΚΕΔΕ σε ανακοίνωσή της.

»Συγκεκριμένα, ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης Δούρου Γιώργος Μπαλάφας, με άρθρο που υπογράφει και το οποίο φιλοξενείται στην ιστοσελίδα tvxs.gr, χρησιμοποιεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για τους δημάρχους που αρνήθηκαν να δώσουν στο κράτος τα ταμειακά τους διαθέσιμα, αποκαλώντας τους "Δημάρχους -Χαρχούδες".

»Δεν θα ασχολιόμασταν με τον κ. Μπαλάφα, ούτε με τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί, αν δεν γνωρίζαμε ότι πίσω από την τακτική αυτή κρύβεται ένας ύπουλος κομματικός σχεδιασμός, που στόχο έχει την απαξίωση της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού, επειδή δεν υποκύπτει στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

»Δυστυχώς όμως για τον κ. Μπαλάφα και αυτούς που τον βάζουν να γράφει υβριστικά κείμενα για τους δημάρχους, την ίδια άποψη με μας όσον αφορά τα ταμειακά μας διαθέσιμα έχει και η πρόεδρος της Βουλής, η κ. Κωνσταντοπούλου. Να περιμένουμε λοιπόν νέο υβριστικό κείμενο με υπογραφή Μπαλάφα, που θα αποκαλεί "Πρόεδρο Χαρχούδα" την κ. Κωνσταντοπούλου;

»Επίσης, ο ίδιος σύμβουλος επικαλέστηκε τον κ. Ρακιντζή για να υποστηρίξει ότι υπάρχει διαφθορά στην Αυτοδιοίκηση. Προφανώς δεν αντιλήφθηκε την ομιλία του υπουργού κατά της Διαφθοράς κ. Νικολούδη, πριν μερικές εβδομάδες στη Βουλή, ο οποίος μιλώντας για τη διαφθορά στη χώρα μας ονομάτισε συγκεκριμένους χώρους που το φαινόμενο ανθεί: τα εξοπλιστικά, την υγεία, τα δημόσια έργα. Καμία αναφορά δεν έκανε στους ΟΤΑ, ο υπουργός της Κυβέρνησης που υποστηρίζει ο κ. Μπαλάφας. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε».

Η ΚΕΔΕ καλεί τον κ. Μπαλάφα και την παράταξή του να εξηγήσουν στους πολίτες γιατί το αποθεματικό της Περιφέρειας Αττικής, ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, «δεν χρησιμοποιείται όλο αυτό το διάστημα για έργα που έχουν ανάγκη οι πολίτες των δήμων της Αττικής, αλλά αντίθετα κατατέθηκε στην Τράπεζα της Ελλάδος για να χρηματοδοτήσει άλλες ανάγκες».

«Μάλιστα», συνεχίζει η ΚΕΔΕ, «η τοποθέτηση αυτή έγινε με τρόπο τέτοιο, που για να καλυφθεί νομικά εκδόθηκε από την Κυβέρνηση πράξη νομοθετικού περιεχομένου με αναδρομική ισχύ. Αν ήταν νόμιμη η πράξη της Περιφέρειας, γιατί χρειάστηκε αναδρομική ισχύ του Νόμου; Σε αυτό έχει να απαντήσει κάτι ο υβριστής της αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού κ. Μπαλάφας;

Η ΚΕΔΕ, τέλος, καλεί την κ. Δούρου«να μαζέψει» τον κ. Μπαλάφα, γιατί «εφόσον συνεχιστεί η ίδια τακτική, πότε με τον έναν συνεργάτη της και πότε με τον άλλον, θα θεωρήσουμε ότι η ανοχή της αποτελεί συνενοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου