Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Ελλη Παπακωνσταντίνου: Η Επιτροπή για την ΕΡΤ ήταν βασανιστήριο

  • Τι λέει η σκηνοθέτις για την «ανάκριση» στη Βουλή
Ελλη Παπακωνσταντίνου: Η Επιτροπή για την ΕΡΤ ήταν βασανιστήριο 
«Ήταν μία ανακριτική διαδικασία, για μένα προσβλητική, ένα βασανιστήριο» δηλώνει η σκηνοθέτις Έλλη Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενη στα όσα διαδραματίστηκαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας κατά την ακρόαση των μελών του νέου ΔΣ της ΕΡΤ. «Έφτασα στα όρια των ψυχικών και σωματικών αντοχών μου και δεν πιστεύω πως υπήρχε ουσιαστικός λόγος για όλο αυτό. Δεν είχαμε καν αναλάβει, πόσω μάλλον επιτελέσει κάποιο έργο. Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει χρονικό όριο. Κάποια στιγμή ζαλίστηκα. Και από την ένταση κι επειδή δεν είχαμε φάει τίποτα» δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής.Απαντώντας, δε, στις κατηγορίες της Ραχήλ Μακρή ότι είναι βαφτιστήρι του διευθύνοντος συμβούλου Λάμπη Ταγματάρχη, η κ. Παπακωνσταντίνου τις διαψεύδει κατηγορηματικά: «Όχι. Το είπα και στην Επιτροπή, αλλά δεν μπορώ να πείσω πως δεν είμαι ελέφαντας. Απλώς έχει έρθει και έχει δει κάποιες παραστάσεις μου».

Η ίδια τονίζει πως δεν έχει εμπλακεί με την πολιτική, τον συνδικαλισμό ή το σύστημα και ως εκ τούτου, «ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα που προχώρησε η υποψηφιότητά μου. Συνήθως είναι δεδομένο ποια πρόσωπα προωθούνται».

Στο ερώτημα ποιο είναι το όραμά της για την ΕΡΤ, δηλώνει: «Να γίνει το καλύτερο δίκτυο ραδιοφωνίας και τηλεόρασης στην Ευρώπη», αλλά γι' αυτό «πρέπει να εκσυγχρονιστούν οι δομές» και οι εργαζόμενοι «να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Η ΕΡΤ ανήκει στον ελληνικό λαό, αλλά αυτοί που θα την ξαναχτίσουν είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Αν πιστέψουν, εμπνευστούν, βοηθήσουν τη διοίκηση, τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι εκπληκτικό» προσθέτει, ενώ δεν διστάζει να δηλώσει ότι «αν δω τα σκούρα, δεν θα συνδιαλλαγώ, θα παραιτηθώ. Και τα σκούρα, για μένα, σημαίνει επαφή με ένα σύστημα πολιτικό, με την ηθική του οποίου δεν συμφωνώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου