Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Βενιζέλος: Δεν θα βγάλουμε την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση

  • «Δυστυχώς η συμφωνία σημαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο, μνημόνιο τρία»
Βενιζέλος: Δεν θα βγάλουμε την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση
 
Το ΠαΣοΚ δεν προτίθεται να βγάλει την κυβέρνηση από τη δύσκολη θέση, αν αντιμετωπίσει δυσκολίες κατά τη διαδικασία ψήφισης από τη Βουλή της συμφωνίας, που θα φέρει η κυβέρνηση και η οποία θα βάζει τη χώρα στο τρίτο μνημόνιο, σε ένα χειρότερο μνημόνιο από το ισχύον, σύμφωνα με δήλωση του πρόεδρου του Κινήματος, Ευάγγελου Βενιζέλου. Σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ τονίζει ότι «δυστυχώς η συμφωνία σημαίνει βαθύτερα στο μνημόνιο, μνημόνιο τρία» προσθέτοντας ότι «εδώ μας έφερε η κυβέρνηση της πρώτης φοράς Αριστερά».


Επίσης, ο κ. Βενιζέλος αναφέρει ότι για όλα αυτά υπάρχει κόστος για όλους, και όχι μόνο για τον κ. Τσίπρα, αναφορά που απευθύνεται, σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, σε ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και τους βουλευτές τους, ότι η συμφωνία, που κατά τον ίδιο σημαίνει τρίτο μνημόνιο, βαραίνει και τους βουλευτές των κομμάτων της σημερινής συγκυβέρνησης.

Προς τους βουλευτές, αλλά όχι μόνο, απευθύνεται και η φράση του: «Και να ξέρουν, ότι το κοινοβουλευτικά μικρό ΠαΣοΚ, δεν θα τους βγάλει από τη δύσκολη θέση».

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ εκφράζει την ελπίδα πως ο κ. Τσίπρας κατανοεί ότι «αυτά που συμφωνεί με τους διεθνείς συνομιλητές του δεσμεύουν τον ίδιο, την κυβέρνησή του και τη χώρα, και δεν μπορεί εύκολα να παλινδρομήσει».

«Αυτά όλα δεν έχουν ως σκοπό να πάρουμε μία συμπαθητική δήλωση στο Eurogroup της Δευτέρας για να μην έχουμε προβλήματα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την ερχόμενη Τετάρτη» προσθέτει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου