Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Σχεδόν 600 μετανάστες έφτασαν την Τρίτη σε έξι ελληνικά νησιά

  • Φτάνουν κατά δεκάδες
Σχεδόν 600 μετανάστες έφτασαν την Τρίτη σε έξι ελληνικά νησιά
Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο τον τελευταίο καιρό οι αφίξεις μεταναστών την Τρίτη σε ελληνικές ακτές. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, σε 16 διαφορετικά περιστατικά που καταγράφηκαν, από τα απέναντι τουρκικά παράλια αποβιβάστηκαν σε έξι ελληνικά νησιά, σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, συνολικά 583 άτομα. Στη Χίο, Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού εντόπισε και συνέλαβε 19 αλλοδαπούς που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά ταξιδιωτικά έγγραφα. Παράλληλα, μετά από καταδίωξη, συνελήφθη και ο αλλοδαπός διακινητής τους, που τους είχε αποβιβάσει στην παραλία της Αγίας Ερμιόνης. Στο ίδιο νησί, άλλα 36 άτομα εντοπίστηκαν στην περιοχή Καταρράκτη, ενώ 49 έγιναν αντιληπτά, επίσης από λιμενικούς, στην περιοχή της ΔΕΗ.
Στη Λέσβο, συνελήφθησαν συνολικά 130 μετανάστες: οι 39 στην περιοχή Βατερών Πολιχνίτου, 11 στη θαλάσσια περιοχή Συκαμιάς, 31 στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου και 49 στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης.

Στη Σάμο, 48 μετανάστες εντοπίστηκαν στο Παλαιόκαστρο, 43 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού και 26 στη θαλάσσια περιοχή του Κοκκαρίου.

Στο Αγαθονήσι, 87 άτομα βγήκαν, σε δύο δόσεις, στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού.

Στην Κω, συνελήφθησαν οι 36 επιβαίνοντες σε φουσκωτή λέμβο που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσσας, όπου εντοπίστηκαν άλλα 33 άτομα σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Σε τρίτο περιστατικό, περιπολικό του Λιμενικού, στη διάρκεια περιπολίας του στο πλαίσιο της μεικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών», εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Λάμπη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 34 επιβαίνοντες.

Στο Φαρμακονήσι, τέλος, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 42 άτομα, την ώρα που έπλεε υπό δυσχερείς συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου