Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

Για «κλοπή» χρημάτων που δεν της ανήκουν κατηγορεί την κυβέρνηση η ΠΟΣΔΕΠ

Για «κλοπή» χρημάτων που δεν της ανήκουν κατηγορεί την κυβέρνηση η ΠΟΣΔΕΠ
Για «κλοπή» χρημάτων που δεν ανήκουν στην κυβέρνηση κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), αναφερόμενη στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προχώρησε η κυβέρνηση, προχθές, Τρίτη 21 Απριλίου.
«Η κυβέρνηση προχώρησε σε μία πρωτόγνωρη και εξωφρενική ενέργεια» τονίζει και προσθέτει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν ανταποκρίνεται στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της απέναντι στα πανεπιστήμια, από τη μία, περικόπτοντας δραστικά τη χρηματοδότηση «που είχε κατρακυλήσει στα τραγικά χαμηλά επίπεδα του 2014» και από την άλλη «δεν έχει εκταμιεύσει ούτε ένα ευρώ ούτε προς ένα πανεπιστήμιο από τη χρηματοδότηση του 2015».
Για τα διαθέσιμα των σχολών, υπογραμμίζει ότι πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από διεθνή ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα, από ιδιωτικές χορηγίες, από τα κληροδοτήματα των πανεπιστημίων, από παρεχόμενες υπηρεσίες των πανεπιστημίων προς τρίτους και άλλες πηγές, επίσης, άσχετες με την κυβέρνηση. «Οι Πρυτάνεις σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα να τα διαθέσουν για αλλότριους σκοπούς» τονίζει.

Τέλος, με την ανακοίνωσή της, η ΠΟΣΔΕΠ προειδοποιεί ότι με αυτήν την ενέργεια της κυβέρνησης, εκτός των άλλων, δε θα μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί χιλιάδων νέων ερευνητών, μεταπτυχιακών φοιτητών, υποψήφιων διδακτόρων, μεταδιδακτορικών ερευνητών, τεχνικών έρευνας κλ.π.. Επίσης, επισημαίνει τον κίνδυνο να οδηγηθούν χιλιάδες νέοι επιστήμονες στην ανεργία και την ανέχεια, αλλά και τα πανεπιστήμια στην απαξίωση, τη διεθνή απομόνωση και τον μαρασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου