Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Κυβέρνηση: Δεν υιοθετούμε τακτική ανοιχτών συνόρων, αλλά υλοποιούμε τακτική ανοιχτών συνόρων!!!!!



ΕΙΝΑΙ φανερό πλέον ότι η κυβέρνηση έχει μπερδέψει τα... μπούτια της και δεν ξέρει πώς να κυβερνήσει!!!! Υπάρχει πολυφωνία, υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, άλλα λέει ο ένας υπουργός, άλλα υποστηρίζει ο άλλος, ο πρωθυπουργός αδυνατεί να πάρει μια σωστή απόφαση και σιωπά, οι ξένοι μας βλέπουν με μισό μάτι και στο θέμα των λαθρομεταναστών, κανείς δεν ξέρει τι πρέπει να γίνει ώστε να σταματήσει αυτή η εισβολή, που έχει αναστατώσει την ελληνική κοινωνία. Στο μεταξύ, εξακολουθούν και στο θέμα αυτό να παίζουν με τις λέξεις, ότι τάχα δεν είναι λαθρομετανάστες, ή δεν είναι μετανάστες, αλλά πολιτικοί πρόσφυγες και άλλες τέτοιες ανοησίες.



Αντιμέτωπη με τις πολιτικές επιπτώσεις της χαλαρής διαχείρισης του μεταναστευτικού και της εσωτερικής ασφάλειας βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση ενώ η αντιπολίτευση κλιμακώνει την τακτική της και μεθοδεύει περαιτέρω εκμετάλλευση της ευαισθησίας των συντηρητικών πολιτών. 

Οι δηλώσεις της Χριστοδουλοπούλου τις προηγούμενες ημέρες σε συνδυασμό με τις εικόνες των εκατοντάδων ταλαιπωρημένων προσφύγων στα σημεία πρώτης υποδοχής και στο κέντρο της Αθήνας προκάλεσαν αρνητικές εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, τις οποίες επιχειρεί να ανασκευάσει η κυβέρνηση. Κυβερνητικά στελέχη υποστηρίζουν ότι η τακτική ανοικτών συνόρων που αντανακλά ενδεχομένως μία ακτιβιστική μειοψηφία στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η κυρίαρχη τάση στην κυβέρνηση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα διολισθήσει σε “ακροδεξιές” και απάνθρωπες τακτικές τύπου Αμυγδαλέζας που ακολουθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση για να συγκαλύπτει όπως λένε και όχι για να αντιμετωπίζει το πρόβλημα. 

Πάντως, μετά την διευρυμένη σύσκεψη υπό τον Τσίπρα την Τρίτη και τις κατευθύνσεις που αποφασίστηκαν η κυβέρνηση αλλάζει την ρητορική της. Η κυβέρνηση θεωρεί πλέον ότι το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό και μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με συντονισμένη δράση των χωρών που δέχονται αυξημένες μεταναστευτικές ροές σε συνεργασία πάντα με την Ευρωπαική Ένωση. Ακολούθως στην κριτική που δέχεται αντιτείνει ότι το θέμα διογκώνεται τεχνητά από τα Μέσα Ενημέρωσης και από την αντιπολίτευση. Δηλαδή, επειδή βρίσκονται σε πλήρη αδυναμία να διαχειριστούν τα προβλήματα της χώρας, πρέπει να βρουν δικαιολογίες. Ομως δεν αντιλαμβάνονται ότι δεν γίνονται πιστευτοί, αφού τα ΜΜΕ που τους ανέβασαν, αυτά και θα τους κατεβάσουν...

Είναι ενδεικτικό ότι χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Δρίτσας [και σύζυγος της Χριστοδουλοπούλου] που μετείχε στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στις δηλώσεις είπε ότι είναι αβάσιμες τις κατηγορίες πως η κυβέρνηση ακολουθεί πολιτική ανοιχτών συνόρων. «Είναι αδιανόητα τα σχόλια ότι ανοίξαμε τα σύνορα και γέμισαν οι πλατείες με μετανάστες» ανέφερε χαρακτηριστικά και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «η εκμετάλλευση ενός τόσο σοβαρού ζητήματος μπορεί να γίνει επικίνδυνη ενώ η εύκολη, αβανταδόρικη και καταιγιστική κινδυνολογία είναι ανεύθυνη». Στο ίδιο πλαίσιο όσον αφορά τον τρόπο δράσης των λιμενικών διαβεβαίωσε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτε σε σχέση με το παρελθόν. 

Αλλά και στα θέματα εσωτερικής τάξης και ασφάλειας η κυβέρνηση δείχνει να κάνει στροφή. Είναι χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Πανούση ο οποίος μιλώντας στο Mega ανέφερε ότι «μετά την συνάντηση με τον πρωθυπουργό η ανοχή και η ήπια διαχείριση των καταλήψεων τελείωσε», ενώ οι σχολές του κέντρου είναι πλέον υπό αστυνομική περιφρούρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου