Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Ντάισελμπλουμ: «Παίξατε και χάσατε» ποντάροντας στην ΕΚΤ

  • «ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 
 «Απάντηση» στα περί παραπλάνησης από τους εταίρους, που ανέφερε στη χθεσινή του συνέντευξη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έδωσε με σημερινή του δήλωση ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ντάισελμπλουμ: «Παίξατε και χάσατε» ποντάροντας στην ΕΚΤ
«Η ελληνική κυβέρνηση έπαιξε το στοίχημα πως αν διαπραγματευθεί με εμάς, η ΕΚΤ θα ανοίξει τα γκισέ των ταμείων, θα χαλαρώσει τους κανόνες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο RTL Nieuws.

Όμως «δεν θα υπάρξει εύκολη πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ μέχρι να υπάρξει μια σταθερή συμφωνία με το Eurogroup», πρόσθεσε.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «η πρόσφατη αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα δεν θα άρει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της».
Ξεκαθάρισε ότι ο χρόνος για να υπάρξει μια συμφωνία της Ελλάδας με τους πιστωτές τελειώνει, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια και ότι «πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα».
Σχετικά με τη διαξαγωγή δημοψηφίσματος ο κ. Ντάισελμπλουμ σχολίασε ότι «είναι θέμα των Ελλήνων αν θα προχωρήσουν σε δημοψήφισμα».
Ντάισελμπλουμ: «Παίξατε και χάσατε» ποντάροντας στην ΕΚΤ
Στη χθεσινή συνέντευξή του στο Star, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «κάναμε λάθη γιατί μας παραπλάνησαν, όπως συνέβη στις 18 του Φλεβάρη, όταν η ΕΚΤ πήρε μια απόφαση που δεν στέκει ηθικά και πολιτικά» και επεσήμανε ότι με την απόφαση εκείνη αποκλείστηκε η δυνατότητα των συστημικών τραπεζών να αναχρηματοδοτούν τη Γενική Κυβέρνηση.
«Οταν θέσαμε, εγώ στον κύριο Ντάισελμπλουμ και ο κύριος Βαρουφάκης στο Eurogroup το θέμα αυτό, πήραμε τη δέσμευση ότι θα αποκατασταθεί το λάθος αυτό. Το λάθος μας ήταν ότι πήραμε προφορική δέσμευση και όχι γραπτή», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.
Κριτική στη στάση των δανειστών και εταίρων άσκησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος το πρωί στο υπουργείο.
«Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός είχε πολύ μεγάλο δίκιο. Εμείς πήγαμε με την αίσθηση ότι μια συμφωνία είναι μια συμφωνία. Ότι όταν σφίγγουμε το χέρι και λέμε ότι αυτό σημαίνει το 'α' και όχι το 'β', σημαίνει το 'α' και όχι το 'β'. Από την άλλη μεριά όμως δυστυχώς δεν επεδείχθη η ίδια προσήλωση στη μπέσα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Φαίνεται τελικά ότι στην Ευρώπη χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι περισσότερο ώστε να αποκατασταθεί μια διαδικασία εμπιστοσύνης».
  • Διαβάστε ακόμη:
Βαρουφάκης: Δεν είχαν μπέσα οι εταίροι μας
«Varoufexit, ένα μικρό βήμα για τη διάσωση της Ελλάδας»
Οχι εκλογές, ανοιχτό το δημοψήφισμα
«Ο Τσίπρας απειλεί με δημοψήφισμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου