Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Reuters: Εξαντλείται η υπομονή του Γιούνκερ με την Αθήνα

Έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις
Reuters: Εξαντλείται η υπομονή του Γιούνκερ με την Αθήνα


Εκνευρισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ με την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, σύμφωνα με αξιωματούχο της ΕΕ τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters. Σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του εκτελεστικού οργάνου της EE ο Γιούνκερ φέρεται να είπε ότι η υπομονή του με την Αθήνα εξαντλείται και ότι δεν έχει επιτευχθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες στις διαπραγματεύσεις, είπε ο αξιωματούχος  που δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Γιούνκερ επέμεινε πως δεν θα πρέπει να υπάρξει ένα έκτακτο σχέδιο για μια ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. «Το Grexit είναι θέμα ταμπού για τον Γιούνκερ», υπογράμμισε.
  • ΔΝΤ: Το Grexit δεν είναι το βασικό σενάριο
Εν τω μεταξύ ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Νομισματικής Πολιτικής του ΔΝΤ Χοσέ Βινιάλς δήλωσε την Τετάρτη ότι στο βασικό σενάριο που προκρίνει το ΔΝΤ για την Ελλάδα δεν προβλέπεται ένα Grexit.
Επιβεβαιώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ο Βινιάλς δήλωσε πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν τρομερή για τη χώρα και το λαό της και θα συνεπαγόταν τεράστιο οικονομικό κόστος.
Θα είχε επίσης αρνητικές επιπτώσεις στην εμπιστοσύνη στην ευρωζώνη, οι οποίες δεν πρέπει να υποτιμηθούν, προειδοποίησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου