Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

«Κανένας στο Eurogroup δεν αναμένει λύση στις 24 Απριλίου» λέει εκπρόσωπος του Σόιμπλε


Κανένας στο Eurogroup δεν αναμένει επίλυση του θέματος της βοήθειας προς την Ελλάδα ως τις 24 Απριλίου. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις πληροφορίες ότι η όποια συμφωνία μετατίθεται για τον Μάιο. Οπως μετέδωσε το Reuters, ο ίδιος γερμανός αξιωματούχος χαρακτήρισε ως «μη ρεαλιστική» την καταβολή βοήθειας προς την Ελλάδα μέσα στον Απρίλιο.
«Αυτή τη στιγμή διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα. Αν υπάρξει μια λίστα μεταρρυθμίσεων, τότε το επόμενο βήμα είναι μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (Staff Level Agreement) για να γίνουν επίσημες αλλαγές στους όρους του προγράμματος βοήθειας. Αυτή είναι μα περίπλοκη διαδικασία και ουδείς στο Eurogroup περιμένει ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 24 Απριλίου», δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών.

«Αφού έχουμε αυτή τη Συμφωνία σε Επίπεδο Εμπειρογνωμόνων, στη συνέχεια πρέπει να έχουμε  εφαρμογή. Η Ελλάδα θα πρέπει να ψηφίσει νόμους και σε κάποιο σημείο οι θεσμοί θα πραγματοποιήσουν μια αξιολόγηση της εφαρμογής και μόνο σ' αυτή τη βάση θα μπορούσε να καταβληθεί η βοήθεια. Αν κάποιοι έχουν την εντύπωση ότι η βοήθεια θα μπορούσε να καταβληθεί τον Απρίλιο, πιστεύω πως αυτό είναι λάθος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου