Τρίτη 28 Απριλίου 2015

«Ο Τσίπρας παραπλάνησε τον Βαρουφάκη», λένε τα γερμανικά ΜΜΕ

  • Πώς «βλέπουν» οι Γερμανοί την «παράκαμψη» Βαρουφάκη
«Ο Τσίπρας παραπλάνησε τον Βαρουφάκη», λένε τα γερμανικά ΜΜΕ

Σύμφωνα με τη Die Welt ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ αποδυναμώθηκε και ένας καινούργιος άνθρωπος πρέπει να σώσει τις διαπραγματεύσεις

Η χθεσινή αλλαγή στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα και η «παράκαμψη» Βαρουφάκη αναλύονται εκτενώς σήμερα από τον γερμανικό Τύπο με την εφημερίδα Suddeutsche Zeitung να αναφέρεται στην αλλαγή στην ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, χρησιμοποιώντας τον σκληρό τίτλο: «Ο Τσίπρας παραπλάνησε τον Βαρουφάκη».

Η Suddeutsche Zeitung σημειώνει ότι ο κ. Τσίπρας επιθυμεί με τη μερική αποδυνάμωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη να δώσει νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές της Αθήνας και έτσι να προστατεύσει τη χώρα του από μια ενδεχόμενη χρεοκοπία.

Η εφημερίδα σημειώνει εξάλλου ότι κύκλοι των πιστωτών της Ελλάδας είχαν επισημάνει ότι περαιτέρω διαπραγματεύσεις με τον κ. Βαρουφάκη δεν θα είχαν νόημα και αντ' αυτού θα μπορούσαν πλέον να συνομιλούν μόνο με τον κ. Τσίπρα, ο οποίος είχε αρχίσει να κατανοεί τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Την άποψη αυτή συμμεριζόταν και το Βερολίνο, όπως έδειξε η συνομιλία του κ. Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ την Κυριακή, επισημαίνει η Suddeutsche Zeitung.

Παρόλα αυτά, καταλήγει η εφημερίδα, στη γερμανική κυβέρνηση εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το ενδεχόμενο επίτευξης ενός συμβιβασμού μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της.

Και η εφημερίδα Die Welt προτάσσει την ανάθεση στον αναπληρωτή υπουργό Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτο τον συντονισμό της διαπραγματευτικής ομάδας με τον τίτλο: «Ένας μαρξιστής πρέπει να σώσει την Ελλάδα από τη χρεοκοπία».

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης αποδυναμώθηκε, ένας καινούργιος άνθρωπος πρέπει να σώσει τις διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, προσθέτει η εφημερίδα, η οποία χαρακτηρίζει τον κ. Τσακαλώτος μεθοδικό, αλλά και κάποιον με τον οποίο οι Βρυξέλλες μπορούν να συνεργαστούν πολύ καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου