Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Η Ζωή, το λάστιχο και οι καταγγελίες

  • ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΙΔΗΨΟ 
Πολλές συζητήσεις αλλά και πολλά ερωτηματικά προκλήθηκαν από χθεσινές καταγγελίες που ήθελαν την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου να απειλεί υπάλληλο βενζινάδικου στην Αιδηψό Εύβοιας, ενώ στη συνέχεια φέρεται να εκτόξευσε απειλές και σε δύο γυναίκες, πελάτισσες του πρατηρίου υγρών καυσίμων που θέλησαν να καταγράψουν το περιστατικό στο κινητό τους.

<p>  Οι καταγγελίες για την πρόεδρο της Βουλής προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, που διαμέσου του γραμματέα της ΚΟ ζήτησε από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου να απολογηθεί για την «απίστευτη και αντιδημοκρ
Οι καταγγελίες για την πρόεδρο της Βουλής προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ, που διαμέσου του γραμματέα της ΚΟ ζήτησε από τη Ζ. Κωνσταντοπούλου να απολογηθεί για την «απίστευτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά αλαζονείας»

ΕΘΝΟΣ, 15/04/2015
Πάντως οι πληροφορίες που καταγράφηκαν από το ενημερωτικό σάιτ iefimerida, που πρώτο ανέδειξε το θέμα, αντικρούονται από άλλες πηγές της τοπικής κοινωνίας που αναφέρουν πως τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα αναφέρουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Μάλιστα δεν είναι τυχαία η αναφορά στην ανακοίνωση της τοπικής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψού ότι «είναι γνωστές οι νεοφιλελεύθερες απόψεις της καταγγέλλουσας», τις οποίες παρομοιάζει με αυτές του πρώην συμβούλου του Α. Σαμαρά, Γ. Μουρούτη.



  • Οι δύο εκδοχές
Σύμφωνα τώρα με το ενημερωτικό σάιτ, το περιστατικό έλαβε χώρα ανήμερα το Πάσχα, όταν -σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών και αυτήκοων μαρτύρων- η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήγε με το αυτοκίνητό της στο βενζινάδικο και ζήτησε από τον υπάλληλο να της αλλάξει το λάστιχο του αυτοκινήτου της που είχε χάσει αέρα.

Ο υπάλληλος έσπευσε να της εξηγήσει πως το βενζινάδικο δεν διαθέτει υποδομή βουλκανιζατέρ και ως εκ τούτου δεν μπορεί να της αλλάξει το λάστιχο, ωστόσο η πρόεδρος της Βουλής φέρεται να άρχισε να φωνάζει και να επιτίθεται φραστικά στον υπάλληλο ζητώντας να έρθει επιτόπου ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου.

Το περιστατικό φέρεται να έχει επιβεβαιώσει και ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου, επικαλούμενος ωστόσο μαρτυρία του υπαλλήλου του. Στον αντίποδα, άλλες πληροφορίες αναφέρουν πως η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αφήσει το αυτοκίνητό της για πλύσιμο και όταν επέστρεψε για να το πάρει, το λάστιχο δεν είχε καθόλου αέρα και γι' αυτό ζήτησε τον λόγο από τον υπάλληλο. Στην πρώτη εκδοχή, η κόντρα είχε και συνέχεια την επόμενη μέρα. Τη Δευτέρα του Πάσχα η Ζωή Κωνσταντοπούλου φέρεται να επέστρεψε στο ίδιο βενζινάδικο απαιτώντας εκ νέου να της αλλάξουν το λάστιχο.

Στη νέα διένεξη φαίνεται να μπήκαν κι άλλοι, με δύο πελάτισσες του πρατηρίου να φιλονικούν με την πρόεδρο της Βουλής αφού πρώτα πήγαν να τραβήξουν σε βίντεο με το κινητό τους τη νέα λογομαχία της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον υπάλληλο του πρατηρίου. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα αναφέρει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook η αυτόπτης μάρτυρας ΒΠ. «Είχε σκάσει το λάστιχό της, της έβαλε αέρα και της είπε πως θέλει αλλαγή. Δεν μπορούσε να της το αλλάξει αυτός γιατί ήταν μόνος κι άρχισε να του φωνάζει για να πάρει το αφεντικό του να τον απολύσουν. Δεν πίστευα τι άκουγα», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή της και συνεχίζει λέγοντας ότι όταν η κυρία Κωνσταντοπούλου αντιλήφθηκε ότι η ίδια μαζί με τη φίλη της κατέγραφαν το απίστευτο περιστατικό, πήρε τα κινητά τους τηλέφωνα και διέγραψε ό,τι είχαν τραβήξει.

  • «Μας πήρε τα κινητά»
«Μάλιστα, άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου, πήρε το κινητό της φίλης μου που την τραβούσε και της ζήτησε να διαγράψει το βίντεο, κάτι που τελικώς και έκανε. Εγώ ήμουν στο ταμείο, ήρθε, άρχισε να μου λέει για αδικήματα και ποινικά κι έτσι όπως την είδα σκιάχτηκα και έσβησα μια φωτογραφία που είχα τραβήξει», κατέληξε. Το περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας χθες το πρωί προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΝΔ, με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γ. Πλακιωτάκη να ζητά από την πρόεδρο του Σώματος να απολογηθεί.

«Η απίστευτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά αλαζονείας της κ. Κωνσταντοπούλου δεν εξαντλείται μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά όπως φαίνεται έχει αποδέκτη και την ελληνική κοινωνία», αναφέρει ο γραμματέας της ΚΟ και προσθέτει πως «οφείλει άμεσα η πρόεδρος να απολογηθεί και να ζητήσει συγνώμη για τη συμπεριφορά της αυτή. Οπως οφείλει και ο πρωθυπουργός να πάρει θέση. Η κάλυψη τέτοιων περιστατικών αυθαιρεσίας από ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες είναι εξίσου απαράδεκτη με την ίδια την πράξη».
Γιώργος Πίκουλας

  • ΣΥΡΙΖΑ Αιδηψού: Η Ζ. Κωνσταντοπούλου κοσμεί την πόλη μας
Το εγκώμιο της Ζωής Κωνσταντοπούλου (η παρουσία της κοσμεί την πόλη μας, αναφέρεται χαρακτηριστικά) έπλεξε χθες σε ανακοίνωσή της η Οργάνωση Μελών Αιδηψού του ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας παράλληλα την καταγγέλλουσα η οποία, όπως σημειώνεται, «είναι γνωστών -από το Facebook- νεοφιλελεύθερων απόψεων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΟΜ Αιδηψού ΣΥΡΙΖΑ «καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια σπίλωσης της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου από κυρία γνωστών από το Facebook νεοφιλελεύθερων απόψεων και αναρτήσεών της, επίπεδου -το λιγότερο- Μουρούτη».

Επικαλούμενοι δε τη μαρτυρία της, «διαβεβαιώνουμε την κυρία (καταγγέλλουσα) ότι η παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου κοσμεί την πόλη μας, η ευγένειά της είναι παροιμιώδης και χαίρει άκρας εκτίμησης από το σύνολο των συμπολιτών μας». Και συνεχίζουν υποστηρίζοντας πως «όλες τις ημέρες του Πάσχα κυκλοφορούσε ανάμεσά μας μόνη της, χωρίς συνοδεία, παρευρέθη δε τη Δευτέρα του Πάσχα σε κηδεία συντρόφου που αιφνίδια έφυγε από κοντά μας, φανερά συγκινημένη».

Καταλήγοντας μάλιστα σπεύδουν να διαβεβαιώσουν πως «η λεπτότητα του χαρακτήρα της, το ήθος και η ευγένειά της, δεν θα επέτρεπαν ποτέ να έχει τέτοιου είδους συμπεριφορά -όπως ισχυρίζεται η κυρία- σε υπαλληλικό προσωπικό. Oπως φαίνεται, ο δυναμισμός της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενοχλεί μεγάλα συμφέροντα, τα οποία δημιουργούν φανταστικές ιστορίες, προσπαθώντας να επισκιάσουν το έργο της... Aδικος κόπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου