Πέμπτη, 23 Απριλίου 2015

«Εκνευρισμένοι με την Ελλάδα Ντράγκι και Σουλτς»

Η υπομονή των κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων με την ελληνική κυβέρνηση στο ζήτημα της διαπραγμάτευσης φαίνεται ότι εξαντλείται, όπως επισημαίνουν οι γερμανικές εφημερίδες Handelsblatt και Bild.

«Εκνευρισμένοι με την Ελλάδα Ντράγκι και Σουλτς»
Ειδικότερα, η οικονομική Handelsblatt φιλοξενεί δημοσίευμα στο οποίο σημειώνει ότι «Η υπομονή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει εξαντληθεί με την πολιτική της Ελλάδας. Μία συμφωνία στη διένεξη της ΕΕ με την χώρα δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Ως εκ τούτου οι δανειστές θέλουν μία λύση μέχρι τις 11 Μαΐου».

Αξιωματούχος της ευρωζώνης επισημαίνει στην εφημερίδα, ότι ιδιαιτέρως ο Μάριο Nτράγκι είναι στη χειρότερη θέση από όλους. «Η ΕΚΤ παρέχει χρηματοδότηση στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τόση όσο χρειάζεται ώστε να επιβιώνει εβδομάδα την εβδομάδα. Ωστόσο η μοίρα των τραπεζών και του ελληνικού Κράτους είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και ο Ντράγκι γνωρίζει ότι εάν επιτρέψει να καταρρεύσουν οι τράπεζες αυτομάτως θα καταρρεύσει και η χώρα», τονίζει το δημοσίευμα.
Δεν είναι όμως μόνο ο Μάριο Ντράγκι, αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, εμφανίζεται εκνευρισμένος με την κυβέρνηση, ο οποίος παραχώρησε συνέντευηη στην Bild.

Η εφημερίδα τιτλοφορεί το άρθρο της με την ερώτηση «Μας κοροϊδεύουν οι Έλληνες κύριε Σουλτς;» και κάνει μία αναδρομή πέντε χρόνια πριν, στην 23η Απριλίου 2010, οπότε και από το Καστελόριζο, ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την υπαγωγή της Ελλάδας στους μηχανισμούς στήριξης της ΕΕ και του ΔΝΤ.

«Εκνευρίζομαι αρκετά συχνά με αυτή την κυβέρνηση, αλλά παρ' όλα αυτά πρέπει να παραμείνουμε δίκαιοι. Έχουν αναλάβει την εξουσία εδώ και σχεδόν τρεις μήνες και κληρονόμησαν ένα βουνό προβλήματα, όπως καμία άλλη κυβέρνηση πριν από αυτούς. Φυσικά έχουν κάνει και λάθη, αλλά αυτά τα κάνει κάθε κυβέρνηση που μόλις έχει αναλάβει τα καθήκοντά της», υπογραμμίζει στην εφημερδία Σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Ωστόσο, ρίχνοντας στη συνέχεια τους τόνους, ο Σουλτς, τονίζει ότι η Ευρώπη θα κάνει τα πάντα ώστε η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη. «Περιμένω να κάνει και η Ελλάδα το ίδιο. Έχω την εντύπωση ότι ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη συνειδητοποιήσει ότι αυτός είναι ο καλύτερος δρόμος για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου