Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Σάλος: Οι Ευρωπαίοι έχουν μυστικά σχέδια να πετάξουν την Ελλάδα από την Ευρωζώνη!

Σάλο έχει προκαλέσει δημοσίευμα των Times ότι η Ευρώπη επεξεργάζεται μυστικά σχέδια για να πετάξει την Ελλάδα από το ευρώ και μάλιστα στον απόηχο της επίσκεψης του Άλέξη Τσίπρα στην Μόσχα.
Συγκεκριμένα, το άρθρο αναφέρει:
«Η ΕΕ συντάσσει μυστικά σχέδια για να πετάξει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Οι χώρες της Ευρωζώνης έχουν εκπονήσει κρυφά σχέδια για να αποβάλουν την Ελλάδα από το ενιαίο νόμισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς προετοιμάζονται η χώρα να κηρυχθεί σε πτώχευση τον επόμενο μήνα.
Ένα σημείωμα που συντάχθηκε από το υπουργείο Οικονομικών της Φινλανδίας, η οποία συνδέεται στενά με τη Γερμανία, αποκάλυψε τις προετοιμασίες για μια ελληνική έξοδο από το ευρώ.

Το έγγραφο προειδοποιεί για «πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις» αυτή την άνοιξη, εν μέσω προβλέψεων ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον επόμενο μήνα, εκτός εάν η Ευρωζώνη συμφωνήσει για την επόμενη δόση της βοήθειας για την χώρα εντός των επόμενων τριών εβδομάδων».
Σύμφωνα με τους Times, το σχέδιο αποκαλύφθηκε από σημείωμα του Φινλανδού υπουργού Οικονομικών Άντι Ρίνε, στο οποίο χαρακτηριστικά γίνεται λόγο για «πολύ δύσκολες πολιτικές αποφάσεις» και για προβλέψεις ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει τον Μάιο.

Οι πιέσεις από το εξωτερικό για συμφωνία εντείνονται και ο Γολγοθάς για την Ελλάδα ξεκινά μετά την… Ανάσταση. Αλλωστε τα περιθώρια έχουν στενέψει και παρά τα μικρά βήματα προόδου στις διαπραγματεύσεις, η τελευταία ευκαιρία φαίνεται να είναι η 24η Απριλίου στο Eurogroup. Ένα άλλο σενάριο κάνει λόγο για έκτακτη διάσκεψη της Ευρω-ομάδας στις 29 Απριλίου, δηλαδή μόλις μία ημέρα μετά τη λήξη της προθεσμίας για συμφωνία με τους δανειστές, όπως αυτή αποφασίστηκε στις 20 Φεβρουαρίου.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ, 10/04/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου