Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Fed: Αυξημένος ο κίνδυνος του Grexit

Fed: Αυξημένος ο κίνδυνος του Grexit
Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θεωρεί ότι ο κίνδυνος μιας αρνητικής έκβασης της ελληνικής κρίσης έχει αυξηθεί και οδηγεί την Ευρωζώνη σε αχαρτογράφητα ύδατα. Η Fed εκτιμά, σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ότι ενδεχόμενοι κεφαλαιακοί έλεγχοι θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε χρεοκοπία και έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: α) αν η ΕΚΤ δεν συνεχίσει να στηρίζει τη χώρα, β) αν το ΔΝΤ δεν της δώσει κάποια περίοδο χάριτος και γ) αν δεν επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία για την επανεκκίνηση της χρηματοδότησης.


Σε εσωτερική έκθεση με τίτλο «Περιορισμένες οι επιπτώσεις στις αγορές, παρά την εντεινόμενη ελληνική κρίση», το τμήμα αναλύσεων αγορών της Fed βλέπει υψηλό βαθμό αβεβαιότητας, εκτιμώντας ότι τα προβλήματα ρευστότητας, «η αργή πρόοδος και ο επιθετικός τόνος των διαπραγματεύσεων αυξάνουν τον κίνδυνο εξόδου της χώρας από το ευρώ».

Η έκθεση, η οποία κυκλοφόρησε στο προσωπικό της Fed λίγο πριν από την Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και ήλθε εις γνώσιν της Καθημερινής, σημειώνει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν παρά ελάχιστες ενδείξεις ευρύτερων πιέσεων στις διεθνείς αγορές, ενώ οι αναλυτές της Wall Street που συμμετείχαν σε σχετική δημοσκόπηση της Fed είναι διχασμένοι ως προς τις συνέπειες που θα είχε ένα ελληνικό «ατύχημα».

Συγκεκριμένα, το 43% των ερωτηθέντων «βλέπει» αυξημένους κινδύνους χρεοκοπίας και εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά διαχειρίσιμες τις διεθνείς επιπτώσεις της. Αντίθετα, το 42% εκτιμά ότι οι κίνδυνοι είναι υπερτιμημένοι και εκτιμά ότι θα βρεθεί μια λύση. Το τμήμα που συνέταξε την έκθεση έχει την έδρα του στη Fed της Νέας Υόρκης και οι αναλυτές που συμμετείχαν εκφράζουν την κυρίαρχη άποψη της μεγαλύτερης χρηματιστηριακής αγοράς του κόσμου.
Newsroom ΔΟΛ
  • 3
  • 0







Πιστεύετε ότι χωρίς υποχωρήσεις σε εργασιακά και Ασφαλιστικό θα καταφέρει η κυβέρνηση να κλείσει τη συμφωνία με τους εταίρους-δανειστές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου