Πέμπτη, 30 Απριλίου 2015

Εκτός Παναρίτη και Θεοχαράκης από το Brussels Group

«Κουρεύονται» οι συνεργάτες Βαρουφάκη

Εκτός Παναρίτη και Θεοχαράκης από το Brussels Group
Ο περιορισμός του ρόλου του Γιάνη Βαρουφάκη και της ομάδας του από τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές δεν περιορίζεται μόνο στον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, σύμφωνα με Τα Νέα.
Είναι ενδεικτικό ότι μετά το ψαλίδισμα αρμοδιοτήτων του ίδιου του υπουργού από τον οποίο αφαιρέθηκε ο συντονισμός της διαπραγμάτευσης, στο Brussels Group την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί επταμελής ομάδα της οποίας ηγείται ο επικεφαλής του ΣΟΕ Γιώργος Χουλιαράκης. Από τη σύνθεση του Brussels Group εξαιρούνται –σύμφωνα πάντα με Τα Νέα- τόσο ο γενικός γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής και μέχρι πρότινος επικεφαλής της διαπραγμάτευσης Νίκος Θεοχαράκης όσο και η σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών Ελενα Παναρίτη.

Αντιθέτως, τη νέα ομάδα απαρτίζουν τρεις στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ένας του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ένας του συντονιστή της διαπραγμάτευσης, αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Υποθέσεων Ευκλείδη Τσακαλώτου και ένας συνεργάτης του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη.

Ειδικότερα, από το Μαξίμου συμμετέχουν με ενεργό ρόλο ο οικονομικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Φραγκίσκος Κουτεντάκης, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα για ευρωπαϊκά θέματα Παναγιώτης Παυλόπουλος και η προϊσταμένη του ιδιαίτερου γραφείου του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνα Κιντώνη.

Και οι τρεις συμμετείχαν στην αμέσως προηγούμενη συνεδρίαση του Brussels Group που έγινε την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι. Επίσης συμμετέχουν η Ελενα Παπαδοπούλου, συνεργάτιδα του κ. Τσακαλώτου, ο Δημήτρης Λιάκος, γενικός γραμματέας του Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής και συνεργάτης του κ. Δραγασάκη και ο Μιχάλης Νικολακάκης, ο διευθυντής του γραφείου του Γιώργου Σταθάκη.
Η συνεδρίαση του Brussels Group πραγματοποιείται στο κτίριο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στις Βρυξέλλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου