Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΑΔΙΑΚΡΙΤΩΣ!!!!!!!


Νέο καθεστώς προφυλάκισης για οικογενειακά πρόσωπα και συμβίους κρατουμένων

Τροπολογία με την οποία τροποποιείται το καθεστώς προφυλάκισης για οικογενειακά πρόσωπα και συμβίους κρατουμένων κατέθεσε η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'. Ουσιαστικά αφορά στην προφυλάκιση της μητέρας και της φίλης του κρατούμενου Γ. Τσάκαλου που προφυλακίσθηκαν τον περασμένο μήνα.

Συγκεκριμένα με την τροπολογία τροποποιούνται οι διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας σχετικά με την διαδικασία προσωρινής κράτησης κατηγορουμένου ως οικείου ή συμβίου άλλου συγκατηρορουμένου και ορίζεται ότι μπορεί να επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός «όταν προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ότι ο κατηγορούμενος στην πράξη του αυτή ωθήθηκε από αίτια που συνδέονται με την ιδιότητά του ως οικείου ή συμβίου άλλου κατηγορούμενου και τις αντιλήψεις του για τις ηθικές υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα αυτή».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

 Την άποψη ότι η ρύθμιση για την αποφυλάκιση λόγω και βαριάς αναπηρίας που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ΄ δεν είναι «φωτογραφική» για τον Σάββα Ξηρό αφού αφορά άλλον έναν κρατούμενο, διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος στη συζήτηση στη Βουλή.

Όπως ανέφερε η διάταξη αφορούσε αρχικά τρεις κρατούμενους - ένας εκ των οποίων ο Ξηρός - αλλά ο τρίτος κρατούμενος απεβίωσε πριν από λίγες ημέρες.

Παρά την απελευθέρωση ή την κατ' οίκον κράτηση το στίγμα της ποινής σε αυτούς τους ανθρώπους παραμένει, συμπλήρωσε ο κ. Παρασκευόπουλος ενώ ειδικά για τον Σάββα Ξηρό σημείωσε ότι υπάρχει και η σωματική τιμωρία.

Δεσμεύθηκε, τέλος, για καλύτερες συνθήκες στις φυλακές και πρόσθεσε ότι στην παρούσα φάση προσβάλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια να κρατούνται άνθρωποι με βαριά αναπηρία ή ασθένεια σε αυτές τις συνθήκες που επικρατούν στα σωφρονιστικά καταστήματα.
Υποστήριξε μάλιστα για τον Σάββα Ξηρό πως «οι συνθήκες που του πρόσφερε η πολιτεία τον τύφλωσαν».

Η τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Μομφεράτου ο οποίος εκπροσωπώντας την οργάνωση θυμάτων τρομοκρατίας «Ως εδώ» κάλεσε τον Νίκο Παρασκευόπουλο να αποσύρει τη διάταξη γιατί εκτρέφει το τέρας του εξτρεμισμού προσθέτοντας ότι μεταφέρει θέσεις συγγενών θυμάτων της τρομοκρατίας. «Στεκόμαστε απέναντί σας με αξιοπρέπεια χωρίς καταλήψεις και επεισόδια και ζητούμε να μην υποχωρήσει η δημοκρατία μπροστά στην τρομοκρατία» ανέφερε ο κ. Μομφέρατος και πρόσθεσε ότι «ο Ξηρός δικαιούται κάθε ιατρική περίθαλψη εντός, όμως, της φυλακής». Κάλεσε, τέλος, από τον υπουργό Δικαιοσύνης να μην προάγει τον ανθρωπισμό μέσω των αποφυλακίσεων.

Επίσης ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης (ΝΔ) κάλεσε τον υπουργό να αντιστρέψει το πνεύμα της φωτογραφικής ρύθμισης: «Αφού μόνο δύο έγκλειστοι καταδικασμένοι έχουν αυξημένο ποσοστό αναπηρίας, τι σας εμποδίζει να μεριμνήσετε εντός των φυλακών για τους δύο. Δώστε στον Σάββα Ξηρό τις συνθήκες εκείνες που θα του επιτρέψουν αξιοπρεπή εγκλεισμό στις φυλακές. Δεν μπορώ να κατανοήσω πως είναι δυνατόν κάποιος που έχει καταδικαστεί πέντε φορές για ισόβια να έχει την ίδια αντιμετώπιση με κάποιον που έχει καταδικαστεί μία φορά» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μιλάω ως συγγενής θύματος τρομοκρατίας. Η απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού έχει γίνει σύμβολο στον αντιεξουσιαστικό χώρο που καίει την Αθήνα. Να λάβετε υπ’όψιν σας ότι αυτοτραυματίστηκε όταν προσπάθησε να τοποθετήσει βόμβα για να σκοτώσει αθώους ανθρώπους. Εμείς διαχειριστήκαμε τον μεγάλο μας πόνο με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Ποιος είναι ο συμβολισμός που στέλνει η Πολιτεία σήμερα; Θέλω να με κοιτάξετε στα μάτια και εμένα, και τον γιο του Μομφεράτου και τη μάνα του Αξαρλιάν να μου πείτε πραγματικά αν έχετε ήσυχη τη συνείδησή σας με αυτό το οποίο κάνετε».

Ο κ. Παρασκευόπουλος επισήμανε πως σέβεται τον πόνο των θυμάτων της τρομοκρατίας πρόσθεσε όμως ότι «ο Σάββας Ξηρός βρέθηκε με σοβαρή πάθηση των οφθαλμών στη φυλακή και με βάση την τελευταία έκθεση η αδυναμία αποτελεσματικής περίθαλψης των οφθαλμών του στις φυλακές κατέληξε στο να είναι πρακτικά τυφλός. Οι συνθήκες που του πρόσφερε η πολιτεία τον τύφλωσαν».

Επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου εξέφρασε προβληματισμό για το αν η προσωπική εμπειρία είναι ο κατάλληλος σύμβουλος νομοθέτησης.

<span itemprop="name" content="channel3_2015_04_08_14_13_44"></span> <span itemprop="description" content=""></span> <span itemprop="duration" content="175"></span> <span itemprop="thumbnail" content="http://pthemavodp.edgesuite.net/p/787781/sp/78778100/thumbnail/entry_id/1_wmvk0b6b/version/100000/acv/101"></span> <span itemprop="width" content="600"></span> <span itemprop="height" content="480"></span>

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ...09/04/201507:15πιο αστεία δικαιολογία δεν υπάρχει! Δεν είναι λέει φωτογραφική γιατί περιλαμβάνει κι άλλο ένα κατάδικο...Και τι μας πειράζει ποιους αλλους περιλαμβάνει; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΑΝ "ΣΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ" ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΩΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΚΤΥΠΗΣΕΙ ΑΛΥΠΗΤΑ Η ΜΟΙΡΑ; Τι αποδεικνύει όλο αυτό παρά μόνο ότι ΣΥΡΙΖΑ=το κόμμα που λατρεύει την τρομοκρατία και την αναρχία...
Απάντηση
Θεόφραστος ο Φιλιππικός09/04/201505:58Είμαι δύο χρόνια άνεργος Τούς ακούω και υποφέρω από νευρικό γέλιο, Θα δηλώσω παράτυπος μετανάστης και πολιτικός κρατούμενος πείνας, μήπως και σωθώ
Απάντηση
Λαϊκισμένο μου μυαλό09/04/201502:41Το νομοσχέδιο μιλάει για ανθρώπινη έκτιση ποινής και όχι αποφυλάκιση, όσο δεν το λέτε Κύριοι Μητσοτάκηδες και Μομφεράτοι τόσο καταλαβαίνει ο κόσμος πόσο δημοκράτες είστε! Η Ξεφτίλα έχει όρια, οι φυλακισμένοι δεν χάνουν την ανθρώπινη ιδιότητα. Να εκτίσει την ποινή ανθρώπινα και το ίδιο θα πω για οποιονδήποτε! Για τον Ρουπακιά, τον Τσοχατζόπουλο, Τον Ξηρό και την Σταμάτη! Και στην τελική, να ανοίξει την πορτοφόλα ο Κος Μητσοτάκης και να πληρώσει τα πρόστιμα το οποία έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα για τις αναπηρίες που έχουν προκληθεί σε φυλακισμένους λόγω της άθλιας κατάστασης των φυλακών! Εγώ θα πληρώνω τον ρεβανσισμό του Κου Μομφεράτου και του Κου Μητσοτάκη;
Απάντηση
Είστε λαϊκισμένος βλαξ09/04/201509:21Απλά
Απάντηση
george09/04/201501:05ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΑΣΕΙ ΠΑΛΙ ΚΑΜΙΑ ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ... ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΝΗ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΙ....
Απάντηση
κωστας09/04/201500:40whoopty doo, Δεν ειναι φωτογραφικη, ουφ! Ειπα κι εγω...
Απάντηση
νικος09/04/201500:34Ποιος εχασε μωρε την τσιπα του για να την βρει αυτος???
Απάντηση
DIMITRIS09/04/201500:06ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΘΕΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ.ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΟΤΕ Η ΧΩΡΑ
Απάντηση
Εννοεί...08/04/201523:57...δεν είναι σέλφι
Απάντηση
οξαποδω08/04/201523:47Ο Ξηρός Να πάρει σύνταξη αναπηρική καθώς και σύνταξη αντισασιακού... Δεν μπορεί...δεν μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι. Γραμμάτια εξοφλούν..
Απάντηση
PSI08/04/201523:34Μαθήματα φωτογραφίας αλα Παρασκευόπουλος! Φωτογραφικές είναι μόνο οι ρυθμίσεις portrait ! Κι εγώ που νόμιζα ότι φωτογραφικές είναι οι ρυθμίσεις που καταλαμβάνουν όλα τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στο κάδρο μιας φωτογραφίας, όταν η κάμερα κάνει focus (ναι, η κίτρινη αγκύλη) στις μούρες τους!
Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν
* Υποχρεωτικά πεδία
Το protothema.gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.
Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου