Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

ΝΔ: Μείζον πολιτικό και θεσμικό ατόπημα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα

Καταγγέλει ανοικτά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι αλλοιώνει πάγιους κανόνες διεξαγωγής εκλογών και δημοψηφισμάτω
ΝΔ: Μείζον πολιτικό και θεσμικό ατόπημα η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα


Μείζον πολιτικό και θεσμικό ατόπημα αποτελεί για τη ΝΔ η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για το δημοψήφισμα, ενώ το συγκεκριμένο θέμα αποτέλεσε και ένα από τα κεντρικά θέματα συζήτησης μεταξύ του τέως Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της προέδρου του ΠαΣοΚ Φώφης Γεννηματά. Η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλει ανοικτά τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι αλλοιώνει πάγιους κανόνες διεξαγωγής εκλογών και δημοψηφισμάτων.


Η κίνηση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αλλάξει τους όρους της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, μόλις μια εβδομάδα πριν ανοίξουν οι κάλπες είναι θεσμικό ολίσθημα για τη ΝΔ, ενώ ιδιαίτερα επικριτικό είναι και το ΠαΣοΚ όπως φάνηκε και στη συνάντηση του κ. Σαμαρά με την κυρία Γεννηματά, όπου και ουσιαστικά συμφωνήθηκε πως «Μένουμε και στηρίζουμε Ευρώπη» και πως πρέπει.

Στην 45λεπτη συνάντηση των δυο πολιτικών όπου επισημάνθηκε η ανάγκη της αταλάντευτης πορείας της Ελλάδας στην Ευρώπη, συμφωνήθηκε ότι πρέπει να ενισχυθεί το ευρωπαϊκό μέτωπο, αν και η κυρία Γεννηματά διευκρίνισε πως «το ΠαΣοΚ ακολουθεί αυτόνομη πορεία», η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου συζητήθηκε επί αρκετή ώρα και θεωρείται ότι υπάρχει θεσμικό ολίσθημα.
«Είναι ο απόλυτος ευτελισμός, αυτό που γίνεται. Αποφάσισαν ένα δημοψήφισμα και τρέχουν τώρα να αλλάξουν το νόμο που ισχύει…Απίστευτα πράγματα και αντιδημοκρατική συμπεριφορά» λένε κεντρικά στελέχη της ΝΔ

Ο Πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε για την κίνηση της κυβέρνησης για την ΠΝΠ μετά την συνάντησή του το μεσημέρι της Κυριακής με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα την υπογράψει κανονικά. Η οργή περίσσευε στην ηγεσία της ΝΔ, όπου και αποφασίστηκε να εκδοθεί μια ιδιαίτερα επιθετική ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του κόμματος Κώστα Καραγκούνη, αφού όπως έλεγαν γίνονται πρωτοφανείς και αντιθεσμικές κινήσεις.

«Στις Δημοκρατίες όταν διεξάγονται εκλογικές διαδικασίες, ο λαός αποφασίζει με πλήρη ενημέρωση, ηρεμία και καθαρό μυαλό. Διαφορετικά οι εκλογές μετατρέπονται σε θεσμικό εκβιασμό. Αλλά οι μοιραίοι που μας κυβερνούν,  αποφάσισαν να καταλύσουν το κράτος δικαίου, που υπήρξε μια από τις μεγάλες κατακτήσεις της Μεταπολίτευσης» ανέφερε ο κ. Καραγκούνης και συμπλήρωσε: «Είναι αδιανόητο, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να αλλοιώνονται πάγιοι κανόνες διεξαγωγής εκλογών και δημοψηφισμάτων. Τι κι αν υπάρχει Σύνταγμα, τι κι αν υπάρχουν προθεσμίες, τι κι αν υπάρχουν αρμόδια όργανα. Δε βαριέσαι.Όλα αυτά είναι δευτερεύοντα, για τον πιο επικίνδυνο και ανεύθυνο πρωθυπουργό που γνώρισε η χώρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου