Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Μεταμεσονύχτια κόντρα Τσίπρα - Κουτσούμπα

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ Η πρόταση του ΚΚΕ να συμπεριληφθεί ως ερώτημα στο δημοψήφισμα και η πρόταση της κυβέρνησης προς τους θεσμούς όπως και η κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, βρέθηκε στο επίκεντρο αντιπαράθεσης απόψε στη Βουλή
Μεταμεσονύχτια κόντρα Τσίπρα - Κουτσούμπα
«Επί πέντε μήνες είχατε προεξοφλήσει, κάτι το οποίο και εσάς βόλευε. Ότι αυτή η κυβέρνηση θα αποδεχθεί μνημόνια και θα φέρει σε αυτή τη Βουλή μνημόνια να ψηφιστούν. Δεν σας κάνουμε τη χάρη ούτε σε εσάς ούτε στους άλλους από την άλλη πλευρά» σχολίασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και απευθυνόμενος στο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα είπε: «Θα σας ζητούσα όμως να αναλογιστείτε και την ιστορία του κόμματος σας και σε αυτή την κρίσιμη στιγμή να μην κάνετε μικροπολιτικά παιχνίδια.
Αυτή τη στιγμή θα περίμενα να μεγάλη σαφήνεια να τοποθετηθείτε στο κυρίαρχο δίλημμα. Για τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, του εργαζόμενου λαού, της εργατικής τάξης ή με τα συμφέροντα αυτών που θέλουν να γονατίσουν την κοινωνία. Και μην ταυτίζεστε εσείς με την άλλη πλευρά. Δεν σας περιποιεί τιμή».
«Κύριε Τσίπρα εσείς παίζετε μικροπολιτικά παιχνίδια και είστε ο πρωθυπουργός της χώρας και βρίσκεστε ενώπιον του κοινοβουλίου», σχολίασε ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και πρόσθεσε: «Η πρότασή μας είναι καθαρή. Τη δική σας πρόταση προς την τρόικα, τους τρεις θεσμούς, λέμε να βάλετε σε ψηφοφορία για δημοψήφισμα στον ελληνικό λαό. Γιατί αυτή η πρόταση είναι μνημόνιο και είναι καραμπινάτο μνημόνιο, ένα μνημόνιο πολύ κακό. Αρμαγεδόνας της τρόικας από τη μία, πολύ κακό επίσης και το δικό σας μνημόνιο. 'Αρα απευθυνθείτε και για τα δύο, ειλικρινά, δημοκρατικά στον λαό μας για να αποφασίσει και να πει όχι και στα δύο όπως προτείνει το ΚΚΕ και να πει αν θέλει ρήξη πραγματική όπως λένε πολλοί από τους βουλευτές σας στα κανάλια και ντρέπονται να το πούνε εδώ».
«Το πρόβλημα δεν είναι δικό μας ή δικό σας, είναι του ελληνικού λαού που θα κληθεί να αποφασίσει την Κυριακή για το μέλλον του», απάντησε ο Πρωθυπουργός και συνέχισε: « Σέβομαι τη διάθεσή σας να διαφοροποιηθείτε. Εντούτοις, ταυτόχρονα χαιρετίζω το γεγονός ότι , είτε ηθελημένα είτε άθελα, την άλλη Κυριακή θα ψηφίσουμε το ίδιο ψηφοδέλτιο».
«Κάνετε μεγάλο λάθος», είπε ο ΓΓ του ΚΚΕ ενώ η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι «είναι πλαστογραφία αυτό που κάνει ο πρωθυπουργός, όταν λέει ότι θα ψηφίσουμε το ίδιο».
Η αντιπαράθεση ξεκίνησε όταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ζήτησε να γίνει ονομαστική ψηφοφορία προκειμένου να συμπεριληφθεί μέσα στο δημοψήφισμα, ως ερώτημα, η πρόταση που είχε καταθέσει η κυβέρνηση στους θεσμούς και να τεθεί ως ερώτημα στον ελληνικό λαό αν είναι υπέρ της αποδέσμευσης από την ΕΕ και αν είναι υπέρ της κατάργησης των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων.
«Τι άλλο περιμένετε; Αντί να βγείτε να πείτε να αποφασίσει ο ελληνικός λαός, εσείς χαϊδεύετε το παπούτσι που σας κλωτσάει. Μας βγάζετε λόγους για την αξία της ΕΕ. Σας ξαναπροκαλούμε να τολμήσετε. Το θέμα είναι πολιτικό δεν είναι τεχνικό. Εμείς δεν έχουμε διλήμματα. Εσείς έχετε. Τι φοβάστε αλήθεια;», είπε ο Θανάσης Παφίλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου