Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ευ. Βενιζέλος: Απόπειρα πραξικοπήματος από τον Τσίπρα

Πολιτική απάτη που μετεξελίσσεται τώρα σε πραξικόπημα και που ευτελίζει τις δημοκρατικές διαδικασίες ενώ θέτει σε άμεσο κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και απειλεί το ιστορικό της κεκτημένο, χαρακτήρισε Ευάγγελος Βενιζέλος, την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να προκηρύξει δημοψήφισμα. «Αποδεικνύεται με τον πιο ωμό τρόπο ότι η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου ποτέ δεν διαπραγματεύθηκε. Σπατάλησε έξι πολύτιμους μήνες, επιδείνωσε όλα τα μεγέθη της οικονομίας, αποδυνάμωσε την θέση της χώρας και την εξέθεσε σκόπιμα σε ακραίες απαιτήσεις των πιστωτών έχοντας στο μυαλό της εξαρχής την καταστρατήγηση της διαδικασίας του δημοψηφίσματος»,
ανέφερε σε δήλωσή του επισημαίνοντας ότι το αποφάσισε «τώρα, τρεις μόλις ημέρες πριν τη λήξη της παράτασης του προγράμματος, με τις τράπεζες σε οριακή κατάσταση να περιμένουν κάθε ημέρα τη βοήθεια του ELA, με τη χώρα υπό την άμεση απειλή ασύντακτης χρεοκοπίας , ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι απεκδύεται της ευθύνης του οργανώνοντας μια καρικατούρα δημοψηφίσματος κατά παράβαση του Συντάγματος».
Ο κ. Βενιζέλος αμφισβητεί την διαδικασία που ανακοίνωσε η κυβέρνηση καθώς επικαλείται τη διάταξη του Συντάγματος και το νόμο περί δημοψηφίσματος: «Η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, όταν το θέμα αυτό είναι ευθέως και πρωτίστως δημοσιονομικό, αντιβαίνει στο άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος. Η εξ υφαρπαγής διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη μοίρα της χώρας μέσα σε μια εβδομάδα με προδημοψηφισματική περίοδο μόλις πέντε ημερών συνιστά ωμή παραβίαση του σχετικού νόμου 4023/2011 που παραπέμπει ( άρθρο 21 ) στις προθεσμίες και τις διαδικασίες του εκλογικού νόμου. Μέσα σε πέντε ημέρες δεν διεξάγεται ο επιβαλλόμενος από το Σύνταγμα και το νόμο δημοκρατικός διάλογος».
Καλεί δε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην συμπράξει , όπως λέει,σε απόπειρα πραξικοπήματος αφού είναι επιπλέον καθηγητής του δημοσίου δικαίου και θεματοφύλακας της ιστορικής μνήμης του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Πρόκειται για την αποθέωση του τυχοδιωκτισμού, της ανευθυνότητας και της κουτοπονηριάς, υποστηρίζει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθώς συμπληρώνει ότι «ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι θα εγκλωβίσει την αντιπολίτευση και το εκλογικό σώμα στο πλαστό ερώτημα ναι ή όχι στην σκληρή πρόταση της ΕΕ και του ΔΝΤ. Νομίζει επίσης ότι μπορεί να εξακολουθήσει να είναι πρωθυπουργός ανεξαρτήτως του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος!»
«Το πραγματικό ερώτημα είναι ναι ή όχι στην Ευρώπη και το ευρώ», υπογράμμισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και κάλεσε τους πολίτες να απαντήσουν ναι στην Ευρώπη και η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει την εθνική στρατηγική και την κάλεσε να παραιτηθεί.
«Συνεπώς το μόνο που μπορεί πλέον να κάνει η κυβέρνηση Τσίπρα / Καμμένου είναι να παραιτηθεί. Το δημοψήφισμα που φαντάστηκε ο νοσηρός εγκέφαλος της κυβέρνησης οδηγεί εκ των πραγμάτων και σε επίσπευση των εκλογών. Στον ενδιάμεσο όμως χρόνο πρέπει να προστατευθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και η υπόσταση της εθνικής οικονομίας», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου