Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Κατρούγκαλος: Το δημοψήφισμα είναι συνέχεια της διαπραγμάτευσης

Κατρούγκαλος: Το δημοψήφισμα είναι συνέχεια της διαπραγμάτευσης
O αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος 
Μετά το πέρας του Υπουργικού Συμβουλίου, που διήρκεσε από τις 20:00 την Κυριακή έως τις 02:00 τη Δευτέρα, ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε ότι το δημοψήφισμα είναι συνέχεια της διαπραγμάτευσης. Τονισε ότι οι δανειστές ασκούν πίεση για να ματαιώσουν το δημοψήφισμα και επισήμανε πως «όσο ο λαός αντιστέκεται μπορούμε να ελπίζουμε».

«Ο ελληνικός λαός θα απαντήσει με περηφάνια, χωρίς φόβο. Χωρίς να δημιουργηθεί διχασμός και για το καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας» σημείωσε ο Γ.Κατρούγκαλος.
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «οι δανειστές μας ασκώντας ακόμα μεγαλύτερη πίεση, προσπαθούν να ματαιώσουν το δημοψήφισμα ή να εκβιάσουν το αποτέλεσμά του», σημείωσε ωστόσο ότι ο λαός πρέπει να μείνει ψύχραιμος απέναντι στις πιέσεις.
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να μιλήσει. Όταν ο ελληνικός λαός πει βροντερό "όχι" η διαπραγμάτευση θα γίνει με καλύτερα μέσα» επισήμανε και πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός θα προχωρήσει μπροστά με περηφάνια».
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα για τις τράπεζες, ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός θα είναι πλήρως ενήμερος τη Δευτέρα.
  • Κεφαλαιακοί έλεγχοι
Στη διάρκεια της συνεδρίασης, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο που συμμετείχε στο Υπουργικό Συμβούλιο, εξετάστηκε το ζήτημα των κεφαλαιακών ελέγχων και σχολιάστηκε η αντίδραση των ασιατικών αγορών.
«Κάποιοι θέλουν να κλείσουν οι τράπεζες» ανέφερε και πρόσθεσε ότι για το λόγο αυτό και προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στις τράπεζες ελήφθησαν τα μέτρα κεφαλαιακού ελέγχου. Επιβεβαίωσε ότι οι τράπεζες θα μείνουν κλειστές για μία εβδομάδα και πως το ημερήσιο όριο αναλήψεων θα είναι 60 ευρώ.
Ο ίδιος αξιωματούχος διερωτήθηκε γιατί πάγωσε ο ELA από την ΕΚΤ προς τις ελληνικές τράπεζες, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι έως την Κυριακή οι πιέσεις θα είναι μεγάλες.
Σύμφωνα με τον κυβερνητικό αξιωματούχο, τα μέτρα που αποφασίστηκαν για τις ελληνικές τράπεζες την Κυριακή, δεν έχουν σχέση με τα όσα είχαν συμβεί στην Κύπρο και διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες.
Ο ίδιος τόνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τις συντάξεις. Ακόμη, σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εξηγήσει τη Δευτέρα στους πολίτες την κατάσταση ώστε να είναι απολύτως ενήμεροι. Το υπουργείο Οικονομικών πρόκειται να δώσει όλες τις απαραίτητες διευκρινίσεις, κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου