Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τα Νέα: O αντιπρόεδρος και τέσσερις υπουργοί κατά Βαρουφάκη

Τα Νέα: O αντιπρόεδρος και τέσσερις υπουργοί κατά Βαρουφάκη

Γράφει, μεταξύ άλλων, ο κ. Παπαχρήστος στα Νέα της Τρίτης
«Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τέσσερις υπουργοί και τέσσερις άμεσοι συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν ζητήσει την άμεση αποπομπή του με βαριές κατηγορίες του είδους 'υπονόμευσε ενσυνείδητα και βάσει σχεδιασμού τη διαπραγμάτευση'».

» Όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω την αποπομπή Βαρουφάκη ως άμεση προτεραιότητα προκειμένου να αναδιατάξει τις δυνάμεις της για την επαναφορά των διαπραγματεύσεων στο προσκήνιο, έχουν ζητήσει:

-ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης
-οι υπουργοί Γιώργος Σταθάκης, Νίκος Παππάς, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Ράνια Αντωνοπούλου
-ο γραμματέας του υπουργικού Συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τζανακόπουλος, το μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας Γιώργος Χουλιαράκης και ο σύμβουλος για τα ευρωπαϊκά θέματα Δ.Παυλόπουλος.

» [...] Αφορμή αποτέλεσε ένα κείμενο Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που είχε συντάξει το «ουάου» αγόρι Βαρουφάκης και περιελάμβανε κάτι... δράκους που πετούσαν φωτιές από το στόμα, γεγονός το οποίο επισήμανε ο Σπ.Σαγιάς στον πρωθυπουργό με την ένδειξη ότι 'αυτό το πράγμα δεν μπορεί να εφαρμοστεί'.

» Παράλληλα γινόταν γνωστό ότι ένας ακόμη υπουργός, ο Γ.Σταθάκης, είχε τηλεφωνικά θέσει θέμα δικής του παραίτησης απο την κυβέρνηση 'εάν και εφόσον παραμείνει σε αυτήν ο Βαρουφάκης'.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου