Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Φώφη Γεννηματά: Οφείλει να παραιτηθεί ο Τσίπρας

Δήλωση της προέδρου του ΠαΣοΚ
Φώφη Γεννηματά: Οφείλει να παραιτηθεί ο Τσίπρας
Η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά αποχωρεί από το Μέγαρο Μαξίμου ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, Τρίτη 16 Ιουνίου 2015. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΓΚΟΡ ΤΑΛΑΕΒΙΤΣ (File: 15439616.jpg ) 

Η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, με αφορμή το διάγγελμα του Πρωθυπουργού για τη διενέργεια δημοψηφίσματος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση απέτυχε και οδηγεί την χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια.


»Μετακυλύει τις δικές της ευθύνες για το αδιέξοδο της διαπραγμάτευσης στον Ελληνικό Λαό. Επιχειρεί να εγκλωβίσει τους πολίτες σε ένα πλαστό και διχαστικό δίλλημα με τυχοδιωκτισμό και ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα.

»Το πραγματικό ερώτημα όμως του δημοψηφίσματος που εισηγείται εκβιαστικά ο κ. Τσίπρας είναι "ναι ή όχι" στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

»Δεν χρειάζεται δημοψήφισμα.

» Εφόσον ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να λάβει υπεύθυνες αποφάσεις, οφείλει να παραιτηθεί και να αφήσει τους πολίτες να αποφασίσουν με εκλογές για το μέλλον το δικό τους και της χώρας.

»Πιστεύουμε στην δημοκρατία. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού την κρίση του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας. Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, θέλει και απαιτεί η Ελλάδα να έχει ισότιμη συμμετοχή στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι και στην ζώνη του ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου