Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Eurogroup: Δεν ενέκρινε την παράταση, συνεχίζει χωρίς τον Βαρουφάκη

Eurogroup: Δεν ενέκρινε την παράταση, συνεχίζει χωρίς τον Βαρουφάκη
Επιβεβαίωση του πολύ αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στις Βρυξέλλες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για δημοψήφισμα, αποτελούν οι μέχρι τώρα εξελίξεις στο Eurogroup που διέκοψε για λίγο τις εργασίες του.

Αν και στην αρχή επικράτησε σύγχυση ως προς τους λόγους της διακοπής, προφανώς έγινε ώστε ο οργισμένος με την Ελλάδα πρόεδρος του Eurogroup, Γ.Ντάισελμπλουμ, να κάνει δηλώσεις για το ελληνικό ζήτημα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πλέον τα περιθώρια ανατροπής της αρνητικής κατάστασης είναι ελάχιστα.


«Η Ελλάδα έκλεισε την πόρτα» επανέλαβε, επιβεβαίωσε ότι δεν εγκρίνεται παράταση του προγράμματος τονίζοντας ότι «αυτό λήγει την Τρίτη», και πρόσθεσε αυστηρά ότι στη συνέχεια το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης θα συνεχίσει, χωρίς τον Γ.Βαρουφάκη, να εξετάσει τα επόμενα βήματα για τη διασφάλιση της σταθερότητας της ευρωζώνης.

Προφανώς σε αυτή την πρόβα της ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα, οι 18 θα επικεντρωθούν στο plan B.

Οι εξελίξεις αυτές δεν αποτελούν καθόλου καλούς οιωνούς για τη συνάντηση Δραγασάκη-Τσακαλώτου με τον πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου