Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σαμαράς: Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τη χώρα

Η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα - παρωδία
Σαμαράς: Δεν θα σας αφήσουμε να διαλύσετε τη χώρα

Την Τρίτη το πρωί η χώρα μας θα είναι χωρίς πρόγραμμα, χωρίς προστατευτική ομπρέλα, ποιο ερώτημα θα μπει στο δημοψήφισμα - Καλείτε το λαό να ψηφίσει «όχι», αλλά μπορείτε να εγγυηθείτε σε ποιο νόμισμα θα πληρώσετε μισθούς και συντάξεις, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ 

Μετά από μια διαπραγμάτευση θέατρο του παραλόγου, η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε δημοψήφισμα - παρωδία, είπε από το βήμα της Βουλής ο Αντώνης Σαμαράς.


Στο δημοψήφισμα ουσιαστικά δεν κρίνεται εκείνη ή η άλλη συμφωνία, αλλά η παραμονή της χώρας στο ευρώ, τόνισε ο κύριος Σαμαράς και ρώτησε τι ακριβώς τίθεται σε δημοψήφισμα «ένα non-paper, ένα working paper; Είμαστε στα καλά μας»;

«Η πρόταση για το δημοψήφισμα σέρνει την χώρα εκτός Ευρώπης», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό κατά τη συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση περί δημοψηφίσματος.

«Αποτύχατε δραματικά και με πάταγο. Φέρατε απαράδεκτη συμφωνία και μας οδηγείτε συστηματικά σε έξοδο από την Ευρώπη», τόνισε ο τέως πρωθυπουργός. «Έχετε οδηγηθεί σε τραγελαφική κατάσταση και οδηγείτε την πατρίδα μας σε θεσμική παρωδία», πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς σε μια ομιλία που ξεκίνησε μέσα σε θυελλώδη αντιπαράθεση των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του ιδίου με την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο ελληνικός λαός θα κληθεί να ψηφίσει ναι ή όχι στην Ευρώπη και στο ευρώ», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξηγώντας ότι το κείμενο που θέτει η κυβέρνηση σε δημοψήφισμα έχει αποσυρθεί, ενώ επεσήμανε ακόμη «έβγαλαν τον Έλληνα υπουργό από το Eurοgroup και οι δανειστές συζητούν ήδη το plan b».

Ο κ. Σαμαράς τόνισε, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ότι «η συμφωνία που εσείς κάνατε είναι το χειρότερο Μνημόνιο», και «περιέχει οκτώ φορές περισσότερα μέτρα από το mail Χαρδούβελη».

Μάλιστα, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό συμπλήρωσε: «Είστε ο ηθικός αυτουργός της πρότασης την οποία καταγγέλλετε. Εάν έχετε το θάρρος βγείτε στον ελληνικό λαό και συγκρίνετε την πρότασή της με το κείμενο που θέτετε σε δημοψήφισμα».

«Θα γίνετε σύντομα παρελθόν, κ. Τσίπρα»

Στο δεύτερο μέρος της ομιλίας του, που ακολούθησε τη διακοπή μετά την οξεία αντιπαράθεση με την πρόεδρο της Βουλής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ θα ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα, κάνοντας λόγο για «πραξικόπημα» που θα αποτραπεί.

«Ψηφίζουμε "ναι" στην Ευρώπη και όχι σε οποιαδήποτε συμφωνία, η οποία άλλωστε μπορεί να αλλάξει», είπε ο κ. Σαμαράς, καλώντας όλες τις ευρωπαϊκές δυνάμεις να ενωθούν για «να ματαιώσουμε το πραξικόπημα του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε, που, αν περάσει, «θα οδηγήσει στην καταστροφή σε έναν αληθινό Αρμαγεδδώνα».

Το «όχι», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, ισοδυναμεί με έξοδο από το ευρώ και από την Ευρώπη.

«Ισοδυναμεί με αυτοκτονία. Αυτό που προτείνετε, συνέχισε, είναι έξοδος από το ευρώ, έξοδος από την Ευρώπη. Με ποιους θα κάνετε συμφωνία μετά το δημοψήφισμα; Με το Υπερπέραν;», αναρωτήθηκε, επισημαίνοντας την απόσυρση της πρότασης και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι με την πρόταση για το δημοψήφισμα «εξυπηρετεί το λόμπι της δραχμής».

Απευθυνόμενος προσωπικά στον πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς ρώτησε: «Γιατί δεν λέτε ο ίδιος το "οχι"; Γιατί κρύβεστε πίσω από τον ελληνικό λαό;». Και απάντησε ο ίδιος: «Γιατί ξέρετε ότι αυτό οδηγεί σε χρεοκοπία. Και αυτό θέλατε από την αρχή».

«Θα γίνετε σύντομα παρελθόν, κ. Τσίπρα», είπε και συνέχισε: «Έχουμε δει επαναστάτες χωρίς αιτία, πραξικοπηματίες χωρίς αντικείμενο πρώτη φορά βλέπουμε».

«Ο καλύτερος καθρέπτης για το τι συμβαίνει στη διαπραγμάτευσης είναι αυτό που γίνεται στα ΑΤΜ, τα βενζινάδικα και τα σούπερ μάρκετ», επεσήμανε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Σαμαράς, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε και που, όπως είπε, αύξησε το κόστος σε πάνω από 4 δισ. ευρώ.

«Αυτό είναι το κόστος Τσίπρα. Ένα απίστευτο κόστος,», είπε, τονίζοντας: «Με λίγα λόγια, τα κάνατε μαντάρα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου