Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του κ.Τσίπρα

Παπαδόπουλος Νότης, ΤΟ ΒΗΜΑ: 27/06/2015

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας εζυγίσθη, εμετρήθη και ευρέθη για μία ακόμη φορά ελλιποβαρής. Και πολιτικά επικίνδυνος για τη χώρα. Απέτυχε με την ασυνάρτητη διαπραγμάτευση του με τους δανειστές και εταίρους, κι αντί να παραδεχθεί την πολιτική του ανεπάρκεια αποφάσισε να χορέψει με την Ελλάδα το χορό του Ζαλόγγου: να παίξει το μέλλον των παιδιών μας κόρωνα - γράμματα και να διακινδυνεύσει όσα πέτυχε η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες για να μην χάσει την πρωθυπουργική καρέκλα του.

Εμφανίσθηκε μάλιστα στο διάγγελμά του προς τον ελληνικό λαό για να μιλήσει για εθνική υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια και γενναία διαπραγμάτευση όταν μόλις πριν από λίγα 24ωρα ο ίδιος είχε προτείνει στους δανειστές μνημονιακές ρυθμίσεις για την Ελλάδα με ένα υφεσιακό πακέτο μέτρων μαμούθ που έφτανε τα 8 δισ ευρώ!

Ο κ. Τσίπρας όπως γίνεται πλέον σαφές δεν άντεξε το υπαρκτό ενδεχόμενο η κυβέρνηση της πρώτης φορά Αριστερά αφού τα έκανε θάλασσα με τους δανειστές να αποδειχθεί "αριστερή παρένθεση" και προσέφυγε στην λύση του δημοψηφίσματος μην αναλαμβάνοντας καν την ευθύνη να παραδεχθεί ότι το καταστροφικό δίλημμα που τίθεται στον ελληνικό λαό είναι η παραμονή στην ασφάλεια της Ευρώπης ή έξοδος από το Ευρώ στο άγνωστο και τη διεθνή απομόνωση.

Το απίστευτο είναι ότι από τους 40 και βάλε υπουργούς της κυβέρνησης - κάποιοι υποτίθεται διανοούμενοι της Αριστεράς και φωτισμένοι δάσκαλοι - δεν βρέθηκε ούτε ένας να υψώσει το ανάστημά του και να αντιταχθεί στο εκβιαστικό δίλημμα του κ. Τσίπρα προειδοποιώντας τον ελληνικό λαό ότι με την οικτρή επιλογή του δημοψηφίσματος δημιουργεί συνθήκες διχασμού στην κοινωνία που μπορεί να αναβιώσει τραγικές εμφυλιακές καταστάσεις.

Η μόνη ελπίδα για τη χώρα είναι οι πολίτες να μην παρασυρθούν για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες από τις ψεύτικες υποσχέσεις του κ.Τσίπρα, ο οποίος τελικά όταν έλεγε ότι «το Ευρώ δεν είναι φετίχ» το εννοούσε και φαίνεται ότι ακολουθούσε ένα κρυφό σχέδιο για την επιστροφή της χώρας στη δραχμή.

Ο λαός είναι βέβαιο ότι θα αναλογισθεί τι διακυβεύεται σ΄αυτό το δημοψήφισμα,θα γυρίσει την πλάτη στον εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και θα πάρει την τύχη του τόπου στα χέρια του επιλέγοντας Ευρώπη και πρόοδο. Κι όχι δραχμή,φτώχεια και οπισθοδρόμηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου