Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Έτοιμος να δώσει μάχη για να πείσει τους Έλληνες για το «ναι» ο Σουλτς

Καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη το δημοψήσμα, προειδοποίησε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη το δημοψήσμα, προειδοποίησε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς

Ο Σουλτς προειδοποίησε επίσης ότι το δημοψήφισμα θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη, τονίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θα κάνει δώσει μάχη για να πείσει τους Ελληνες να παραμείνουν. Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου άφησε ακόμη ανοιχτό και το ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός των επόμενων ημερών.

«Θα συζητήσω με τους ίδιους τους ανθρώπους εκεί. Ο Τσίπρας πρέπει να λάβει υπόψη ότι το δημοψήφισμα είναι μεν θεμιτό, αλλά είναι ένα μέσο που μας επηρεάζει όλους. Θα παλέψω για την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Πρόσθεσε επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος από το ούτως ή άλλως μεγάλο ποσόν τον 30 δισ. που πρέπει να καταβληθεί άμεσα στην Ελλάδα, προορίζεται για τους νέους.

«Το “ναι” αποτελεί καλή βάση για περαιτέρω συνεργασία», υπογράμμισε αρκετές φορές ο Σουλτς επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τη Δευτέρα είναι επαρκές και βιώσιμο.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το τι θα συμβεί εάν η Ελλάδα δεν πληρώσει έως την Τρίτη το βράδυ, οπότε εκπνέει το δεύτερο πρόγραμμα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου επιβεβαίωσε ότι συζήτησε με τον έλληνα πρωθυπουργό για πιθανή επιμήκυνση του προγράμματος. «Δεν είναι στα πλαίσια του Ευρωκοινοβουλίου – επεσήμανε ο Σουλτς - αλλά του ζήτησα να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Ζαν Κλοντ Γιούνκερ περί απογοήτευσης, ο Σουλτς τόνισε ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πολέμησε όσο κανείς άλλος για τα ελληνικά συμφέροντα. «Πίεζε και βοηθούσε συνεχώς τους Ελληνες, γι’ αυτό και αισθάνθηκε έκπληξη και βαθιά θεσμική απογοήτευση. Εμένα τέτοιου είδους πράγματα δεν με απογοητεύουν. Συμβαίνουν στην πολιτική. Αλλά δεν καταλαβαίνω τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Ήμασταν κοντά σε συμφωνία», υποστήριξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου