Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Επίκληση του «114» έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το δημοψήφισμα

Επίκληση του «114» έκανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου για το δημοψήφισμα
Στιγμιότυπο από το Μέγαρο Μαξίμου Σάββατο 27 Ιουνίου 2015. Ο πρωθυπουργός συγκάλεσε εκτάκτως την πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης το Κυβερνητικό Συμβούλιο και το υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση των δανειστών και να χαραχθεί η στρατηγική που θα ακολουθήσει η ελληνική πλευρά εν όψει του Eurogroup// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ . (EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) (File: EVTT_MAJIMOY_YPOYR_KONSTANTOPOYLOY_27062015_221.JPG )



  «Η απόφαση της Κυβέρνησης να αποταθεί στο κοινοβούλιο και δια του κοινοβουλίου και του Προέδρου της Δημοκρατίας στον ελληνικό λαό αποτελεί μια απόφαση η οποία δικαιώνει τη δημοκρατική επιταγή και τη λαϊκή εντολή», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία προσήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά τις δύο τα ξημερώματα (Παρασκευή προς Σάββατο).



«Το άρθρο ‘ένα ένα τέσσερα', το άρθρο 120 του σημερινού μας Συντάγματος προβλέπει ότι η τήρηση του Συντάγματος και η αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων. Και ακόμη ότι η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία», είπε η πρόεδρος της Βουλής η οποία πρόσθεσε:

»Οι μνημονιακοί εκβιασμοί, η ασφυξία που επιχείρησαν να επιβάλουν οι λεγόμενοι θεσμοί αποτελεί βία κατά του Συντάγματος και κατά της Δημοκρατίας. Και την απάντηση αντίστασης καλείται να δώσει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του στο δημοψήφισμα.

»Οι δανειστές επιχειρούν να τιμωρήσουν την κυβέρνηση που αντιστέκεται και τον λαό που δεν υποτάσσεται, δεν πειθαρχεί. Η κυβέρνηση ανέλαβε μιαν ιστορική πρωτοβουλία, 41 χρόνια από τη θέση σε ισχύ του Συντάγματος, να υλοποιήσει την αμεσοδημοκρατική διαδικασία του δημοψηφίσματος και να δείξει εμπιστοσύνη στον λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου